• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Emirates ile Qantas uçuşlarını başlattı

Emirates ile Qantas uçuşlarını başlattı
Avustralya’nın rekabet kurumu olan ACCC’den gelen onay sonrasında iki havayolu şirketi ortak uçuşları geçtiğimiz Pazar günü başlattı.

 

Emirates ile Qantas, tarihi ortaklıklarının resmi başlangıcını 31 Mart sabahı Sidney Limanı üzerinde bir Qantas A380 ve bir Emirates A380 uçağıyla 500 metre yükseklikte gösteri uçuşu yaparak kutladı.
 
Aynı gün ilerleyen saatlerde ilk ortak seferler Sidney ve Melbourne’den hareketle Dubai uluslararası merkezi üzerinden aktarmalı olarak Londra’ya yapıldı.
 
Yapılan açıklamada:
 
27 Mart’ta Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından onaylanan ortaklık ile iki havayolu şirketi, müşterilerine daha geniş bir uçuş ağına erişimin yanı sıra sık uçan yolculara özel avantajlar ve birinci sınıf seyahat deneyimleri sunabilecek.
 
Gösteri uçuşu, Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark ve Qantas CEO’su Alan Joyce tarafından Sidney Opera Evi’nden ve liman çevresine toplanan halk tarafından izlendi.
 
Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, “Bu ortaklığın asıl gücü, dünyanın en iyi havayolu şirketlerinden ikisini bir araya getirmesinden kaynaklanıyor. Emirates yolcuları, Qantas uçuşları ve Lounge’larında alışık oldukları kalitede hizmet almaya devam edecek” dedi.
 
Qantas Grubu CEO’su Alan Joyce ise “Bugünden itibaren Adelaide, Brisbane, Perth, Melbourne ve Sidney’deki yolcularımız Dubai aktarmalı olarak Orta Doğu, Kuzey Afrika, Birleşik Krallık ve Avrupa’daki 65 destinasyona kolayca erişebilecek. Böylece Avrupa’daki en yoğun 10 destinasyona uçuş süresi de ortalama iki saat kısalacak” dedi.
 
İki havayolu, Avustralya ile Dubai arasında haftada 98 uçuş gerçekleştirecek. Havayolu şirketlerinin müşterileri ortaklığa şimdiden yoğun ilgi göstermiş durumda. Qantas’ın bu yılın ilk 9 haftasında Avrupa’dan yapılan satışları, geçen yılın aynı dönemindeki satışların altı katına çıktı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim