• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Emirates ilk yarıyıl rakamlarını açıkladı

Emirates ilk yarıyıl rakamlarını açıkladı
Emirates Havayolu, küresel sıkıntılara rağmen yarıyıl kârının 225 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Emirates Havayolu yarıyıl rakamlarını açıkladı  

Emirates Havayolu, küresel sıkıntılara rağmen yarıyıl kârının 225 milyon dolar olduğunu açıkladı. 30 Eylül 2011 itibariyle sona eren mali yılın ilk altı ayında yolcu gelirlerinde yüzde 18’lik artış kaydeden şirket, ilk yarı yıl içinde 3 bin 400’ün üzerinde yeni çalışan istihdam etti. 
 
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olan ve küresel ekonomi ve çevresel koşullardaki dalgalanmalara rağmen kâr etmeye devam eden Emirates Havayolu, özellikle son 7 yıllık sürede önemli büyüme kaydetti. 2004 yılında 60 uçaktan oluşan filosunu, aralarında 17 uçaklık en büyük A380 filosunun ve 93 uçaklık en büyük Boeing 777 filosunun da bulunduğu 161 geniş gövdeli uçağa yükselten Emirates, aynı zaman zarfında gelirini yıllık yüzde 20 oranında artırdı ve 23 yıl üst üste kâr açıklayarak havacılık sektöründe görülmemiş bir başarıya imza attı. 
 
Küresel genişleme hedefi doğrultusunda Emirates, ilk uzun menzilli ve geniş gövdeli uçağını satın aldığı 2004 yılından bu yana 39 yeni temsilcilik açtı. Halihazırda 67 ülkede 115 destinasyona uçuşu bulunan Emirates, Nisan 2011’den bu yana eklenen Cenevre, Kopenhag ve St. Petersburg seferlerinin ardından 13 Kasım’da Bağdat ve 2012 başında Rio de Janeiro, Buenos Aires, Harare, Lusaka, Dallas, Seattle ve Dublin olmak üzere sekiz yeni destinasyonla küresel genişlemesine devam edecek. 
 
Havacılık sektöründeki hareketsizliğe rağmen Emirates, 2011-12 mali yılının ilk yarısında taşıma kapasitesi açısından güçlü bir ticari büyüme kaydetti. Mevcut Koltuk Kilometresi (ASKM-Available Seat Kilometres) bazında ölçülen kapasite yüzde 8.2 ve Yolcu Geliri Kilometresi (RPKM- Revenue Passenger Kilometres) bazında taşınan yolcu sayısı yüzde 5.7 artarken, Yolcu Koltuk Faktörü (Passenger Seat Factor) ise yüzde 79.3 olarak gerçekleşti. Emirates’in işletme gelirlerinin de dahil olduğu toplam geliri, geçen yıl kaydedilen 7.2 milyar dolar gelire kıyasla yüzde 15 artış göstererek 8.3 milyar dolara ulaştı.  Mevcut filosu 161 uçaktan oluşan Emirates, mali yılın başlangıcından bu yana filosuna on adet geniş gövdeli uçak ekledi. Mali yılın sona ereceği 31 Mart 2012 tarihine kadar Emirates filosuna 13 yeni uçağın daha eklenmesi planlanıyor.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Said El Maktum, “Küresel istikrarsızlığa, dalgalı döviz kurlarına ve geçen yıl aynı döneme kıyasla 1 milyar dolar daha fazla yakıt ücreti ödenmesine neden olan fiyat artışlarına rağmen uzun vadeli stratejisine odaklanmayı sürdürdü. Son altı ayda yaşanan küresel sıkıntılar Emirates’i bir kez daha sınasa da zorlukların üstesinden gelerek hizmetlerde yüksek standardı korumayı başardık” dedi.
 
Emirates’in son yarıyıl performansının, şirketin sağlam işletme temelinin ve istikrarsız piyasa koşullarına rağmen devam eden büyüme azminin kanıtı olduğunu belirten Şeyh Maktum, “Eko-verimli uçak filomuzu genişletmek için yatırım yapmaya, küresel uçuş ağımızı güçlendirmeye ve aynı zamanda büyüyen işletmemiz için altyapıyı desteklemeye devam ettik ve bunların sonuçlarını alıyoruz” şeklinde konuştu.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim