• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Emirates, Johannesburg uçuşuna başlıyor

Emirates, Johannesburg uçuşuna başlıyor
Emirates, Airbus A380 ile hizmet verdiği noktalara Güney Afrika’nın sanayi ve ekonomi başkenti Johannesburg’u ekliyor. Hergün gerçekleşecek A380 uçuşları 1 Ekim 2011 tarihi itibariyle başlayacak.

Emirates, Airbus A380 ile Johannesburg uçuşlarına başlıyor

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Emirates, Airbus A380 ile hizmet verdiği noktalara Güney Afrika’nın sanayi ve ekonomi başkenti Johannesburg’u ekliyor. Hergün gerçekleşecek A380 uçuşları 1 Ekim 2011 tarihi itibariyle başlayacak.

Emirates’in 2010-11 mali sonuçları, Emirates ile seyahat eden Güney Afrika yolcularının sayısında ani bir artış olduğunu ve toplam yolcu sayısında geçtiğimiz mali yıla oranla yüzde 12 büyüme sağlandığını ortaya çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark; “1995’te uçuşlarımızı başlattığımız Güney Afrika ile başarılı bir ortaklık sağladık. Simdi Johannesburg, Cape Town ve Durban’ı, Dubai’ye haftada 42 direkt uçuşla geniş uçuş ağımızdaki diğer noktalara bağlıyoruz. Son 12 ay içinde şahit olduğumuz pozitif trendler, havayolu ulaşımına yeni bir boyut kazandıran Airbus A380 tipi uçaklarımızın eklenmesiyle daha da canlanacak. A380 tipi uçaklarımız hem yolcu deneyimi hem de çevresel duyarlılık anlamında havacılığın geleceğini temsil ediyor.” dedi.
489 yolcu kapasiteli Emirates A380 uçaklarında 14 First Class özel suit, Business Class’ta yatak konumuna getirilebilen 76 koltuk ve 399 kişilik Economy Class kapasitesi bulunuyor. First Class yolcular için özel olarak tasarlanmış iki adet duşun yanı sıra üst katta yolculuk eden yolcuların 40 bin feet yükseklikte sosyalleşebileceği “dinlenme salonu” da mevcut. Uçak seyir irtifasına ulaştıktan inişe geçene kadar tüm yolculuk boyunca uçakta yiyecek ve içecek servisi devam ediyor.

Yolculuklarını Dubai aktarmalı olarak gerçekleştirmek isteyen yolcular, kısa süreli konaklama için dünyanın en gözde şehirlerinden biri olarak tanınan kentte gezilip görülebilecek pek çok seçenek keşfedebilecekler. Ziyaretçiler, birinci sınıf golf sahalarından kapalı alan kayak pistlerine, şık restoranlardan çöl safarilerine ve altın, elmas ve baharat pazarları ve şık butikler gibi çok çeşitli alışveriş seçeneklerine kadar çok sayıda turistik merkezin yanı sıra dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’dan muhteşem şehir manzarasının da tadını çıkarabilecekler.

Güney Afrika’nın en kalabalık nüfuslu şehri ve Gauteng eyaletinin başkenti Johannesburg, aynı zamanda ülkenin en zengin kenti ve yaklaşık dokuz milyon kişilik bir nüfusa sahip. Mineral açısından son derece zengin Witwatersrand sıradağları boyunca uzanan kent, altın ve elmas ticareti için de önemli bir merkez.

Hâlihazırda Johannesburg’a günde üç, Cape Town’a günde iki ve Durban’a günde bir uçuşu bulunan Emirates, Afrika kıtası boyunca 19 destinasyonda yolcu ve yük taşıma hizmeti sunuyor.

Emirates, Airbus A380 ile Shanghai uçuşları Nisan 2011’den beri devam ediyor

Emirates geçtiğimiz Nisan ayında Airbus A380 ile Shanghai uçuşlarına da başladı. Shanghai, Emirates'in Pekin ve Hong Kong'dan sonra Çin'de A380 ile hizmet verdiği üçüncü destinasyon. A380 ile Dubai'den Shanghai'a haftada üç gün (Çarşamba, Cuma ve Pazar) uçuşu olan Emirates'in; Pekin, Shanghai ve Hong Kong'a günde iki ve Guangzhou'ya günde bir uçuşu bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim