• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Emirates, Madrid'e forma sponsoru oluyor

Emirates, Madrid'e forma sponsoru oluyor
Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden Dubai'li Emirates Havayolları'nın İspanyol Real Madrid kulübü ile forma reklamı için anlaşmak üzere olduğu belirtildi.

 

Şirketin üst düzey yetkilisinden alınan bilgiye göre Emirates, Real Madrid'e anlaşma karşılığı yıllık 30 milyon Euro (39,3 milyon dolar) ödeyecek. Anlaşmanın 4 ile 6 yıl arası bir süreyi kapsaması öngörülüyor.
 
Real Madrid İstanbul'daki Galatasaray maçına üzerinde reklam olmayan formalarla çıktı.
 
Adının açıklanmasını istemeyen Emirates'in üst düzey bir yetkilisi anlaşmanın birkaç hafta içerisinde kamuoyuna duyurulacağını öne sürdü. Aynı yetkili 'Bu tip sponsorluklar oldukça iyi gidiyor. Bu anlaşmaların en güzel tarafı özel olmaları' diye konuştu.
 
Anlaşma kapsamında, Emirates, aynı zamanda Real Madrid'in maçlarını oynağı Santiago Bernabeu Stadı'ndaki panolarında da reklamlarını yayınlayacak.
 
Emirates aynı zamanda İngiliz Arsenal ve Fransız Paris Saint German takımlarının da sponsorluğunu yapıyor. Aynı yetkili Real Madrid ile yapılacak sponsorluk anlaşmasının diğer anlaşmaları etkilemeyeceğini söyledi.
 
Son dönemde özellikle spor sponsorluklarında oldukça aktif olan Emirates şubat ayında Formula 1 takımlarından biriyle de 5 yılı kapsayan 10 milyon doların üzerinde olduğu tahmin edilen bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı.
 
Emirates Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Şeyh Ahmed bin Saeed Maktum şirketin bu yıl sponsorluk yatırımlarının toplam miktarının 273,3 milyon doları bulacağını açıklamıştı.
 
THY'de Barcelona'nın ulaşım sponsoru
 
Son dönemde özellikle Barcelona-Real Madrid rekabetiyle ön plana çıkan La Liga sponsorların yeni cazibe merkezi. Türk Hava Yolları da 2009 yılında Real Madrid'in en büyük rakibi Barcelona ile ulaşım sponsorluğu anlaşması imzalamıştı. THY'nin kulüple ulaşım sponsorluğu anlaşması Haziran 2013'te sona eriyor. Yapılan açıklamalarda, sponsorluğun uzatılmayacağı belirtilmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim