• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Emirates, Mauritius’a sefer başlatıyor

Emirates, Mauritius’a   sefer başlatıyor
Hint Okyanusu’nun cazibe merkezlerinden biri olan adaya Aralık ayından itibaren A380 seferleri düzenlenecek.
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, 16 Aralık 2013’ten itibaren Dubai’den Mauritius’a günlük Airbus A380 seferi başlatacağını açıkladı.
 
Yeni günlük seferle ilgili duyuru, havayolu şirketinin Mart 2013’te adanın bağımsızlığının 45’inci yılını kutlamak için bir defaya mahsus olarak gerçekleştirdiği özel A380 uçuşunun ardından yapıldı.
 
Yeni uçuş, havayolu şirketinin halihazırda Mauritius’a gerçekleştirdiği üç sınıf konfigürasyonundaki Boeing 777-300 seferlerinden birinin yerine geçecek. Bu, Emirates’in First Class, Business Class ve Economy Class olmak üzere günde 153 ilave koltuk ve iki seferle bu ülkeye hizmet vermeye devam edeceği anlamına geliyor.
 
Emirates Uluslararası Satış Başkan Yardımcı Thierry Antinori, “Filomuzun en iyi uçağı A380’i Mart ayında ilk kez bu güzel adaya getirdiğimizde uçağın bu hattaki yolcular tarafından ne kadar beğenildiğini görme fırsatı bulduk. Hint Okyanusu Adaları arasında bir ilk olan bu seferi bu yılın Aralık ayından itibaren günlük olarak gerçekleştirebilecek olmamız bizim için büyük gurur kaynağı. Mauritius’a yönelik tatil trafiğini desteklemek için talebin artmasıyla birlikte sağladığımız bu ekstra kapasite, Dubai merkezimizden kesintisiz bağlantı ile Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da uçuş ağımız genelindeki pek çok destinasyona hizmet verecek” diyor.
 
Mauritius Turizm ve Gezi Bakanı Michael Sik Yuen ise “Emirates’in Mauritius’a yapacağı A380 seferi, bu destinasyonun görünürlüğünü ve çekiciliğini daha geniş bir kitleye ulaşacak şekilde artıracak. Dubai–Mauritius hattı için planlanan bu yeni sefer ile uçak modelinin A380 olarak değiştirilmesi sadece koltuk kapasitesini artırmakla kalmayıp aynı zamanda Mauritius’un bir destinasyon olarak halihazırda Emirates’in hizmet verdiği yeni ve gelişmekte olan pazarlara da açılmasına ve 2014’te turizmin büyümesine yardımcı olacak” diyor.
 
2002’den bu yana Mauritius’a haftada üç seferle hizmet veren Emirates, artan talebe bağlı olarak seferlerini Aralık 2012’de günde iki sefere çıkardı. A380 seferinin başlaması, Emirates’in Avrupa’da 33, Orta Doğu’da 17, Hindistan alt kıtasında 16 ve Uzak Doğu Asya’da 15 destinasyon arasındaki başlıca pazarlara daha fazla bağlanabilirlik sağlayacak. Uçuşları Air Mauritius ile kod paylaşımı düzeniyle gerçekleştiren Emirates’in yerel istasyonda 34 çalışanı bulunuyor.  
 
Emirates, 35’inci A380 uçağı ile dünyanın en büyük A380 filosuna sahip. Mauritius, havayolu şirketinin Dubai merkezinden bu uçakla gerçekleştirdiği Amsterdam, Auckland, Bangkok, Pekin, Brisbane, Hong Kong, Cidde, Kuala Lumpur, Londra Heathrow, Manchester, Melbourne, Moskova, Münih, New York JFK, Paris, Roma, Seul, Singapur, Şanghay, Sidney ve Toronto seferlerinin ardından 23’üncü destinasyonu olacak. Uçağın gelecekte tahsis edileceği Zürih ve Los Angeles seferleri de kısa süre önce açıklandı.
 
Emirates’in Wi-Fi donanımlı A380’lerinde bulunan dünyaca ünlü ice eğlence sistemi, yolculara yaklaşık 1500 film, televizyon programı, oyun ve müzik kanalının yanı sıra ileri teknoloji uçak içi iletişim olanakları sunuyor. Üst katta seyahat eden First Class yolcuları iki adet uçak içi duş spasından birinde tazelenebilirken First ve Business Class yolcuları dinlenme salonunda içeceklerini yudumlayarak sohbet edebilir.
 
Beş yıl önce hizmet vermeye başlayan bu çift katlı Emirates A380 uçakları o günden bu yana yaklaşık 17 milyon yolcu taşıdı. Emirates A380 yolcuları, bu yıl Ocak ayından itibaren Dubai’deki dünyanın özel olarak inşa edilen ilk A380 terminalini deneyimleme fırsatı buldu ki bu da havayolu şirketinin 2018’e kadar 90 milyon yolcu kapasitesine büyümesi planlanan küresel merkezine yapılan yatırımları yansıtıyor. Dubai üzerinden aktarma yapan yolcuların bu canlı şehri ziyaret edebilmesi için seyahat programlarına kolaylıkla dahil edebilecekleri heyecan verici kısa tatil seçenekleri de mevcut.
 
Mauritius’a giden yeni A380 seferlerinin biletleri için www.emirates.com.tr adresinin yanı sıra seyahat acentenize başvurabilirsiniz. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim