• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Emirates SkyCargo, 36 tonluk yük taşıdı

Emirates SkyCargo, 36 tonluk yük taşıdı
Emirates SkyCargo, acilen onarılmasi gereken bir gemi için, 9.16 metre uzunluğunda ve 1.05 metre genişliğindeki 36 tonluk dümen rodunu Seul’den Dubai’ye taşıdı.

Emirates SkyCargo, 36 tonluk en ağır yükünü taşıdı

Emirates SkyCargo, acilen onarılmasi gereken bir gemi için, 9.16 metre uzunluğunda ve 1.05 metre genişliğindeki 36 tonluk dümen rodunu Seul’den Dubai’ye taşıdı.

Emirates SkyCargo, Dubai’deki bir geminin tamiri için gerekli 36 tonluk dümen parçasını Boeing 747 kargo ucagi ile Seul’den Dubai’ye getirerek, şimdiye kadar taşınan en ağır tek parçalık yükün nakliyatını gerçekleştirdi.

Koreli çelik üreticisi Taewoong tarafından özel olarak yapılan ve acilen Dubai gemi tamir havuzundaki gemiye taşınması gereken 9.16 metre uzunluğunda, 1.05 metre genişliğindeki dümen rodunun ilk plana gore deniz yolu ile nakledilmesi düşünülüyordu. Ancak, geminin hizmet dışı kalma süresinden doğan zararın azaltılması amacıyla daha hızlı bir çözüm gündeme geldi. Dev dümen rodu Dubai merkezli uçak kiralama firması Air Charter International aracılığıyla Emirates SkyCargo’ya ait Boeing 747-400 kargo ucagi ile Seul’den Dubai’ye taşındı ve her iki havalimanında yer hizmetleri eksiksiz olarak gerçekleştirildi.

Emirates Kargo Planlama ve Kargo Uçakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiran Perera, bu kadar ağır bir kargonun taşınmasına büyük özen gösterilmesi ve özel önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Yükleme için her biri 50 ton taşıma kapasitesine sahip iki vinç ve iki yükleme aracına ihtiyaç duyuldu. Seul ve Dubai’de 30’un üzerinde görevli personel bu zorlu yükleme işleminin sorunsuz şekilde gerçekleşmesine katkıda bulundu. Detaylı planlama ve kargonun gönderilmesinde emeği olan tüm Emirates SkyCargo, dnata, Air Charter International ve Atlas Air çalışanlarının uzmanlığı, bu projenin başarısında büyük öneme sahipti. Bu, müşterilerimizin en zorlu gereksinimlerini bile karşılamaya ne kadar kararlı olduğumuzun kanıtıdır. Ayrıca uluslararası ticareti de desteklemeye kararlı olduğumuz için geminin hızla hizmete dönmesine katkıda bulunmak bizi özellikle memnun etti” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim