• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Emirates SkyCargo'dan büyümeye devam

Emirates SkyCargo'dan büyümeye devam
2013’te Emirates SkyCargo, 6 Şubat’ta Hanoi, Vietnam, 3 Mart’ta Chicago, ABD, 4 Ekim’de Kano, Nijerya ve 3 Aralık’ta Quito, Ekvador olmak üzere dört yeni destinasyonu kargo ağına ekledi.

Aynı zamanda kargo taşıma kapasitesi sunan yeni yolcu seferleri Varşova, Cezayir, Haneda, Stockholm, Clark, Konakri, Sialkot ve Kabil ile birlikte sekiz destinasyon daha kargo ağına eklenmiş oldu.

Şu anda günümüzün en ileri teknolojisine sahip 10 B777F ve iki B747-400ERF olmak üzere 12 kargo uçağıyla hizmet veren ve dünya çapında 43 destinasyona uçan Emirates SkyCargo, kargo ağındaki büyümeyi desteklemek için 2013 yılında üç yeni Boeing 777 kargo uçağı ekleyerek filosunu genişletti.

Emirates’in kargo birimi, Mart 2013’te CSafe adlı yeni bir soğuk zincir sağlayıcısıyla anlaşma yaparak Soğuk Zincir (Cool Chain) premium hizmetini güçlendirdi. 2013’te SkyCargo Soğuk Zincir premium hizmeti ile 4 bin tondan fazla ısıya duyarlı ilaç ve tıbbi malzeme taşıdı.

Mart 2013’te başlayan Emirates ve Qantas ortaklığıyla birlikte Emirates SkyCargo ve Qantas Freight karşılıklı olarak yolcu seferlerinin kargo kapasitelerini kullanmak için işbirliği yaptı ve toplamda altı kıtada 200 limana ulaşan bir kargo taşıma kapasitesine ulaştı.

Nisan 2013’te Emirates SkyCargo, sektörde bir ilki başlatarak kısa süre önce onaylanan çok yönlü e-AWB (elektronik hava taşıma senedi) standardı uyarınca Elektronik Hava Taşıma Senedi gönderimlerini başlattı. Böylece inovasyonlarla endüstri standartlarını uygulama konusundaki liderliğini sürdürdü.

Yıl boyunca Emirates SkyCargo basılı hava taşıma senetlerinden (AWB) elektronik hava taşıma senetlerine geçişi desteklemek için müşterileriyle 190’dan fazla küresel ve yerel iki yönlü ve çok yönlü olarak e-AWB anlaşmaları yaptı.

Mayıs 2013’te, SkyCargo’yu da bünyesinde bulunduran Emirates Grubu yıllık sonuçlarını açıkladı. İlk kez 10 milyar AED’nin üzerinde kâr açıklayan Emirates SkyCargo bir önceki yıla oranla yüzde 8 artış sağlayarak 2,8 milyar dolar kâra ulaştı. Taşınan toplam kargo ağırlığı yüzde 16 arttı ve küçülen hava taşımacılığı pazarı için dikkate değer bir rakam olan 2,1 milyar tona ulaştı ki bu da şirketin sektör normlarına rağmen gelirlerini artırmasına neden oldu.

Havayolu şirketi 2012-13 mali yılında uçuş ağı genelinde 2,1 milyon ton kargo taşıdı ve IATA tarafından yayımlanan son Dünya Havayolu Taşımacılığı İstatistiklerine göre uluslararası ölçekte uçulan tarifeli Yük Ton Kilometre bazında en iyi havayolu şirketleri arasında birinci sırada yer aldı.

SkyCargo 2013 yılında çok sayıda prestijli sektör ödülü kazandı. Bu ödüller arasında; “Yılın Kargo Havayolu 2013” (Air Cargo Week), “Yılın Kargo Havayolu 2013”, “Orta Doğu'nun En İyi Kargo Havayolu” (ikisi de Air Cargo News), “Orta Doğu'nun En İyi Hava Kargo Taşıyıcısı” (AFSCA), “Yılın Kargo Operatörü” (SCATA) ve “Hava Kargo Mükemmeliyet Ödülü” (Air Cargo World) yer alıyor.

Emirates SkyCargo, Nisan 2014’ten itibaren kargo taşımacılığının merkezi haline gelecek Dubai World Central Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’na taşınacak. Eylül ayı ortasında tamamen bitmesi planlanan terminal 700 bin ton kargo operasyonuna uygun donanıma sahip olacak ve ikinci aşamada da ilave 300 bin ton daha taşıyabilecek şekilde genişletilebilecek.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim