• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Emirates ve Qantas’tan global ortaklık

Emirates ve Qantas’tan global ortaklık
Qantas’ın Dubai merkezini kullanacağı yeni ortaklıkla Avustralya ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 70’den fazla uçuş noktası birbirine bağlanacak.

Emirates ve Qantas’tan global havacılık ortaklığı

Emirates ve Qantas, müşterilerine uluslararası ve Avustralya ağında kesintisiz bağlantı sağlayacak, sık uçan yolculara özel avantajlar ve birinci sınıf seyahat deneyimleri sunacak yeni bir global havacılık ortaklığına girdiğini açıkladı. Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) ve diğer ilgili düzenleyici makamların onayına tabi olan ortaklık anlaşmasıyla ilgili düzenlemelerin Nisan 2013’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Emirates Başkanı Tim Clark ve Qantas CEO’su Alan Joyce tarafından önceki gün imzalanan anlaşmaya göre Qantas, Avrupa uçuşları için kullandığı merkezini Singapur’dan Dubai’ye taşıyacak ve Emirates ile geniş kapsamlı bir ticari ilişkiye girecek. 10 yıllık kod paylaşımı işbirliğinin kapsamı, ortak fiyatlandırma, satış, programlama ve uçuş ağı ile genişletiliyor. Ortaklık, her iki havayolu şirketi için de herhangi bir hisse paylaşımını içermiyor.

Ortaklığa göre Qantas, Emirates ile birlikte Dubai Uluslararası Havalimanı’nın 3 no.lu terminalini kullanacak tek havayolu şirketi olacak. İki havayolu şirketi, Avustralya ile global geçiş noktası şehri olan Dubai arasında günde dört A380 seferi de dahil olacak şekilde haftada müşterek olarak 98 sefer gerçekleştirecek.
 
Dünyanın en büyük A380 filosuna sahip olan Emirates’in 23 uçağı ile Qantas’ın 12 A380’i birleştiğinde A380 filosu toplam 35 uçak ile daha da genişleyecek ve aralarında Londra, Paris, Moskova, Amsterdam, Münih ve Roma’nın da bulunduğu pek çok destinasyona bu popüler uçak tahsis edilecek.
 
Emirates müşterileri artık Qantas’ın 50’den fazla destinasyon ve haftada yaklaşık 5 bin uçuşluk Avustralya ağından faydalanabilecek. Havayolu şirketleri ayrıca Avustralya ve Yeni Zelanda arasındaki kendi trans-Tazman seferlerini de koordine ederken Emirates Christchurch ve Auckland seferlerini artıracak ve Ekim ayından itibaren Melbourne-Auckland hattında günlük A380 seferlerini başlatacak.
 
Emirates ve Qantas’ın sık uçan yolculara yönelik anlaşmaları da düzenlenecek ve böylece müşterilere puan kazanma ve kullanma konusunda daha fazla fırsat sunulurken, müşterilerin karşılıklı tanınması, dinlenme salonlarına erişimi, check-in işlemleri ve uçağa biniş sırasında öncelik tanınması ve diğer özel hizmetler gibi avantajlar sağlanacak.
 
“Avustralya’nın ikonik havayolu şirketi Qantas’la uzun vadeli ve geleceğe yönelik bir ortaklık kurmanın zamanı gelmişti” diyor Emirates Başkanı Tim Clark, “Avustralya, 1996’da ilk seferlerimiz başladığından bu yana Emirates’in tatil ve iş amaçlı yolcuları için popüler bir destinasyon oldu ve uçuş ağımızdaki en iyi üç destinasyondan biri haline geldi.”
 
Qantas Grubu CEO’su Alan Joyce, ortaklığın Qantas’a eşsiz avantajlar sağlayacağını ve grup stratejisini ileriye götürecek önemli bir adım niteliği taşıdığını dile getirdi. Joyce, “Emirates, Qantas için ideal bir ortak. Harika bir markası, modern bir filosu, kaliteden ödün vermeyen yaklaşımı ve uluslararası destinasyonlardan oluşan geniş bir ağı var” dedi.
 
1.20120908112826.jpg
 
2.20120908112839.jpg
 
3.20120908112906.jpg
 
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.istanbulhaber.com
 
www.UlasimOnline.Com
 
www.ThyHaber.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim