• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Emirates'den çevre verimliliği raporu

Emirates'den çevre verimliliği raporu
Rapora göre, filosuna yeni modern uçaklar ekleyen ve daha az verimli olan eski uçakların kullanımına son veren Emirates’in yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonları verimliliğinde artışlar oldu.

Emirates Grubu tarafından yayınlanan üçüncü çevre raporuna göre, filosuna yeni modern uçaklar ekleyen ve daha az verimli olan eski uçakların kullanımına son veren Emirates’in yakıt verimliliği ve karbondioksit emisyonları verimliliğinde artışlar oldu.
 
2012-2013 mali yılını kapsayan denetlenmiş raporda havayolu operasyonları, dnata’nın kargo ve yer hizmetleri işleri ile mühendislikten yiyecek-içecek servisine kadar çok sayıda ticari faaliyetin aralarında bulunduğu çeşitli Grup faaliyetlerine ait çevresel performans verileri analiz ediliyor.

Yakıt verimliliği %0.29 ve CO2 emisyonu %0.3 oranında iyileştirildi

Raporun amacı, Emirates Grubu’nun çevresel etkisini anlamanın yanı sıra 68 bin kişilik güçlü işgücü genelinde en iyi uygulamaları bulma ve geliştirme fırsatlarını tanımlamak. Havayolu operasyonları Emirates Grubu’nun başlıca çevresel etkisini oluştururken tüm yolcu ve kargo uçuşlarında toplam yakıt verimliliği % 0.29 iyileşme göstererek ton kilometre başına 0.3103 litreye (L/TK) düştü. Benzer şekilde, karbondioksit emisyonları verimliliği de % 0.3 oranında artarak ton kilometre başına 0.767 gram CO2’ye indi (gCO2/TK).

Rapor dönemi boyunca Emirates 6 uçağın kullanımına veya kira sözleşmesine son verdi ve 34 yeni uçak teslim aldı. Genel olarak Emirates havayolu dünyanın en genç ve en verimli filolarından biriyle faaliyet gösteriyor. Emirates’in ortalama filo yaşı 6 iken IATA ortalama filo yaşı 11.7. Bu, Emirates’in yakıt verimliliğini doğrudan etkiliyor ve sonuçta IATA’nın 2012 yılı tahmini sektör ortalamasından % 15.7 daha iyi yakıt verimliliği ve IATA ortalamasından % 16.6 daha iyi karbon dioksit emisyonları verimliliği sağlıyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed Bin Said El-Maktum “Emirates olarak çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu rapor, hem havada hem de yerde, çevresel verimliliğimizi artırma konusundaki gayretlerimizi gözler önüne seriyor. Yeni, modern ve ekolojik olarak daha verimli uçakların filomuzun yakıt ve emisyon verimliliğini artırmaya yardımcı olmasından mutluluk duyuyoruz.”

Raporda dikkat çeken diğer veriler:

• Toplam geri dönüşüm hacmi iki katına çıkararak 10.697 tona ulaştı. Emirates’in bu başarısının ardında, iştiraklerinden biri olan Alpha Catering için başlatılan kullanılmış yemeklik yağların geri dönüşüm programı bulunuyor.
• 34 ülkeyle işbirliği yapan Emirates Uçuş Operasyonları, Emirates’in Güney Amerika operasyonları için Afrika kıtası genelinde 25 yeni rota açan iFlex programını kullanarak yılda 4.200 tondan fazla yakıt ve 13.200 ton CO2 emisyonu tasarrufu sağlıyor.
• Emirates’in Uçuş Operasyonları ekibinin havalimanı çevresinde gürültü kirliliğini azaltma çalışmaları, 2012 ve 2013 yıllarında San Francisco Havalimanı’nın Sessiz Uçuş Ödülü’ne layık görüldü.
• Emirates Grubu Merkezi Hizmetler ekibi, Emirates Grubu’nun Dubai’deki genel merkezinde posta malzemelerini ayda % 25 oranında, yani 45 bin adet azaltmayı amaçlayan bir posta azaltma kampanyası başlattı.
• Emirates Uçuş Yiyecek-İçecek Servisi BAE’nin ilk bardak geri dönüşümü programlarından birini başlatmayı planlıyor.
• dnata Bagaj Hizmetleri ekibi, 2013-14 mali yılında Dubai Uluslararası Havalimanı’nda kullanılmak üzere 50 adet elektrikli traktör almayı ve böylece havalimanı apron çalışanları için hava kalitesini iyileştirmeyi planlıyor.
• Emirates yeni başlattığı “Greener Tomorrow/Daha Yeşil bir Gelecek” çevre fonu ile bu yıl içinde bir veya daha fazla kurumu ödüllendirmeyi planlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim