• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Emirates'te 5 milyon kişi telefon kullandı

Emirates'te 5 milyon kişi telefon kullandı
Emirates’in uçak içi cep telefonu servis sağlayıcısı AeroMobile’nin önümüzdeki hafta 5 milyonuncu kullanıcısına ulaşması bekleniyor.

Emirates Uçaklarında 5 Milyon Yolcu Cep Telefonu Kullandı

Emirates’in uçak içi cep telefonu servis sağlayıcısı AeroMobile’nin önümüzdeki hafta 5 milyonuncu kullanıcısına ulaşması bekleniyor.

Uçak içinde yolcularına cep telefonu kullanma hizmeti verme konusunda dünyanın lider havayolu şirketi Emirates, son 12 ay içerisinde cep telefonlarını açık tutan ve bu hizmeti kullanan müşterilerinde %38’lik bir artış tespit etti.

AeroMobile sistemi yolcuların yeryüzünde olduğu gibi, uçaktayken de arama yapmalarına, çağrı ve mesaj alıp göndermelerine imkan tanıyor. Her gün 220’den fazla Emirates uçuşunda Aeromobile servisi kullanılıyor.

Emirates Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Patrick Brannelly “ Mart 2008’de AeroMobile servisini tanıtmamızın ardından yolcuların bu hizmete ciddi ilgisini gözlemledik. 5 milyonuncu kullanıcıya ulaşmak üzere olmamız, Emirates için bir dönüm noktası ve bu
hizmetin ne kadar popüler hale geldiğinin en güzel göstergesi.” dedi.

Brannelly “Kablosuz mobil iletişim geleneksel kablolu iletişimin yerini alarak çok ciddi bir hızla dünya çapında artıyor. İnsanlar 30.000 feet yüksekte bile ulaşılabilir olmak istiyor. Aeromobile yolcuların uçuş süresince telefonlarını açık tutarak arama yapmalarına, sms göndermelerine ve almalarına olanak sağlıyor. Artık Emirates uçuşlarında cep telefonu kullanmak yolcularımız için olağan hatta bizden bekledikleri bir hizmet haline geldi.” diye de ekledi.

Emirates geçtiğimiz yıl uçuş sırasında cep telefonuyla SMS gönderen veya alan yolcu sayısında % 42, cep telefonu ile konuşma yapan yolcu sayısında ise % 11’lik bir artış gözlemledi. Bu süreç boyunca yolcular Emirates’in kabin içi telefonundan ve mesaj servisinden yararlanmaya da devam ettiler.

2010’da ortalama %65 yolcunun seferler sırasında cep telefonunu açık bıraktığı gözlemlenirken, bir sefer sırasında aynı anda en fazla açık bırakılan cep telefonu sayısı ise 227’ye ulaştı. Emirates yakın gelecekte uçaklarında GPRS veri kullanımını da mümkün kılacak sistemler yerleştirerek, Blackberry gibi telefonlarında seferler sırasında kullanılmasına olanak sağlayarak, uçak içi hizmetlerine bir yenisini daha ekleyecek.

Şu anda Emirates’in 85 ülkeye sefer gerçekleştiren 85 uçağı AeroMobile sistemi ile donatılmıştır. Ayda ortalama iki Emirates uçağına bu sistem
yerleştirilmektedir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim