• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Emirates’ten 10 bin metre yüksekte hastane kalitesi

Emirates’ten 10 bin metre yüksekte hastane kalitesi
Uçuş esnasında yolcu sağlığını öncelikleri arasında bulunduran Emirates Havayolu, bu alanda kapsamlı hizmet vermek amacı ile mürettebatına ilk yardım ve acil tıbbi bakım konusunda binlerce saat eğitim gerçekleştirirken 2014 yılında buna yönelik donanımlar


Bu kapsamda tüm Emirates kabin mürettebatı, BAE Genel Sivil Havacılık İdaresi'nin zorunlu kıldığı kapsamlı bir başlangıç eğitim programından ve uçakta tıbbi ekipmanların kullanımı hakkında özel bir ek eğitimden geçiyor. Bu eğitim hem uygulamalı hem de kuramsal öğeleri içeriyor. Eğitim sayesinde mürettebat, farklı durumlarda acil sağlık müdahalesine hazırlanıyor. Müdahale konuları arasında temel yaşam desteği (CPR); astım, kalp rahatsızlıkları, nöbetler ve alerjik reaksiyonlar gibi tıbbi rahatsızlıklar; travma ile ilgili konular ve hatta acil durumda doğum da yer alıyor. Pilotlar ayrıca oksijen yetmezliği, sıtma, dang humması, travma, suni teneffüs ve boğulma ile iş sağlığı konularını kapsayan eğitim oturumlarına katılıyor.

Tıbbi nedenlere bağlı olarak rota değiştiriliyor

Bir tıbbi nedene bağlı olarak nadiren rotanın değiştirildiği durumlarda, kabin mürettebatının uyarılması veya sağlık sorunlarına sahip olan yolcuyu fark etmesiyle başlayan süreç, durum ciddi bir boyut kazandığında 7x24 hizmet veren, ABD merkezli uçuş mürettebatı ile uzman havacılık tıp danışmanları arasında doğrudan bağlantı sağlayan “Medlink” hizmeti aracılığı ile yolcunun durumu değerlendiriliyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates'in Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adel Al Redha: “2013 ve 2014 yıllarında 100'ün üzerinde uçuşun rotasını acil tıbbi durumlar nedeniyle değiştirdik ve bunun bize maliyeti 12 milyon doların üzerinde oldu. Tıbbi nedenlerle bir rotayı değiştirdiğimizde etkilenen yolcuyu tıbbi müdahaleye mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yerel yetkililerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz ve aynı zamanda bu rota değiştirmenin diğer yolculara etkisini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanı sıra, uçaktaki mürettebatın ve karada görevli geniş bir ekip, uçuş bağlantılarını kaçırabilecek olan yolcuların rezervasyonlarını tekrar düzenlemek, sağlık hizmetleri tarafından uçağın karşılanmasını sağlamak, yerde yakıt ikmalini gerçekleştirerek uçuş planını revize etmek için harekete geçiyorlar. Kara ekibimizin Emirates'in planlı seferleri arasında bulunmayan bir noktaya uçağın inişini desteklemek durumunda kaldığı zamanlarda bu özellikle zorlu bir göreve dönüşüyor. Rota değişimi, maliyetli olması ve operasyonları aksatmasının ötesinde diğer yolcular için de önemli sıkıntılara yol açıyor. Tek bir rota değiştirmenin maliyeti 200 bin doları bulabiliyor ancak bir yolcunun hayatı ya da güvenliği tehlikede olduğunda bunun bir önemi olmuyor. Yolcularımızın ve mürettebatımızın güvenliğinden asla taviz vermiyoruz” dedi.

MedLink'in yanı sıra uçak mürettebatına, rahatsızlık yaşayan yolcunun nabız hızı, kan basıncı, elektrokardiyogramı, sesi ve görüntüsü gibi yaşamsal sağlık verilerini uydu iletişimini kullanarak uçaktan MedLink'e iletmelerini sağlayan son teknoloji ürünü bir sistem olan “Tempus IC” de yardımcı oluyor.

ic1.jpgic2.jpgic3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim