• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Emirates’ten ‘gülümseme paylaş’ kampanyası

Emirates’ten ‘gülümseme paylaş’ kampanyası
Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, dünya dillerinin eğlenceli yanını ortaya çıkaran yeni bir kampanya başlattı.

 

Havayolu şirketi, “Share a Smile/Bir Gülümseme Paylaş” adını taşıyan kampanya için kabin ekiplerinde çalışanların tüm dünyadan ilginç deyim ve selamlamalarla yer aldığı 14 farklı dilde 29 video hazırladı.
 
Emirates’in dünya çapında farklı kültürlerden ve farklı coğrafyalardan insanları yeni kültürleri keşfetmeye ve paylaşmaya teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen söz konusu kampanya, aynı zamanda “Hello Tomorrow/ Yarınlara Merhaba” kampanyasının da bir parçası.
 
Emirates Havayolu ve Grubu Başkan Yardımcısı Sir Maurice Flanagan kampanyanın seyahatseverler için eğlenceli bir kültürel anlayış oluşturacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Yerel deyimleri araştırdığımızda ilk başta kulağa garip gelse de tercüme edildiğinde uluslararası bir anlam kazandığını farkettik. ‘Share a Smile’ kampanyasının amacı da, farklı kültürler hakkında eğlenceli bir şekilde bilgi edinilmesini sağlamak.”
 
Emirates çalışanları 55’ten fazla dil konuşuyor
 
Emirates’in Servis Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Terry Daly ise kabin  ekiplerinin 55’ten fazla dil konuşuyor olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Her uçuşumuzda o uçakta hangi dillerin konuşulduğunu duyuruyoruz. Emirates ile uçarken ana dilinizi konuşan bir kabin görevlisinin bulunma olasılığı çok yüksek. Bu da yolcularımızın kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı oluyor.”
 
İnsanları gülümsetmek amacıyla tasarlanan 15 saniyelik eğlenceli videolarda Emirates’in kabin ekipleri Rusça, İngilizce, Çince gibi 14 dilde kullanılan popüler deyimlerin anlamlarını açıklıyor. ‘Don't make an elephant out of a fly’ (Rusça), ‘You're so pretty it made a bang’ (Kanton Çincesi), ‘You're the cat's whiskers’ (İngilizce). Ayrıca ekiplerin bu videoları çekerken yaşadıkları eğlenceli dakikaları gösteren bir kamera arkası videosu da bulunuyor out-takes video.
 
Kampanyada yer alan 29 video 14 farklı dilde çekildi: Arapça, Kanton Çincesi, İngilizce, Fransızca, Almanca, Yunanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Çince, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Türkçe. Tüm videoları aşağıdaki adreslerden izleyip paylaşabilirsiniz: www.emiratesshareasmile.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim