• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Emirates'ten uçak biletlerine petrol zammı

Emirates'ten uçak biletlerine petrol zammı
Dubai merkezli Emirates havayollarının artan petrol fiyatlarından dolayı yarından itibaren tüm biletlerden ek ücret alacağı bildirildi.

Emirates'ten uçak biletlerine petrol zammı

Dubai merkezli Emirates havayollarının artan petrol fiyatlarından dolayı yarından itibaren tüm biletlerden ek ücret alacağı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ortadoğu ve Hint alt kıtasına giden rotalarda ekonomi sınıfı biletlerden yaklaşık 16,5 dolarlık ek ücret alınacak. Aynı rotalardaki iş (business) ve birinci (first) sınıf biletlerdeki artış ise 107 doları bulacak.

Afrika, Avrupa, Uzakdoğu ve Avustralasya'ya uzanan rotalarda ekonomi biletleri 33 dolar, iş ve birinci sınıf biletleri de 137 dolar pahalıya satılacak. Kuzey ve Güney Amerika biletlerinde ekonomi sınıfı için 46,5 dolar, üst sınıf biletler için de 167 dolar ek ücret kesilecek.

Brent tipi ham petrolün fiyatının son 10 aydaki en son seviyesine çıkarak bu hafta 125 doları bulmasının ardından havayolunun biletlere ek ücret uygulamasına karar verdiği ifade edildi. Uzmanlar, petrolün fiyatının bir ay içerisinde yüzde 11,3 yükseldiğine dikkat çekti.

Emirates havayolları yaptığı açıklamada 'artan petrol masrafları neticesinde böyle bir karar aldıklarını ve ek ücret ile piyasadaki değişikliklere daha hızlı cevap verebileceklerini' söyledi. Havayolu, ek ücretin ne kadar geçerli olacağı konusunda açıklama yapmadı. Emirates daha önce Nisan ayında petrol fiyat artışı dolayısıyla ek ücret uygulama kararı almış fakat üç hafta sonra bunu yürürlükten kaldırmıştı.

Benzer şekilde başkent Abu Dabi merkezli Etihad havayolları tüm Avrupa uçuşlarında her yolcu için ek 3 dolar, her bir kilo kargo için de 3 sentlik (ABD doları) ek ücret alacağını açıklamıştı. Fakat bu ücretin Avrupa Birliği'nde 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya koyulan emisyon vergilerinden dolayı uygulanacağı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim