• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Emirates'ten "Uçuş Eğitim Akademisi"

Emirates'ten "Uçuş Eğitim Akademisi"
Emirates Havayolu, Dubai World Central Havalimanı’nda Emirates Uçuş Eğitimi Akademisi adıyla bir özel uçuş eğitim merkezi kurulacağını açıkladı.

Emirates’ten 110 milyon Dolar’lık Uçuş Eğitimi Akademisi

Emirates Havayolu, Dubai World Central Havalimanı’nda Emirates Uçuş Eğitimi Akademisi adıyla bir özel uçuş eğitim merkezi kurulacağını açıkladı.

Emirates Havayolu, 110 milyon Dolar’lık yatırımla, bir dönemde 400 öğrenciye hizmet verecek olan Özel Uçuş Eğitimi Akademisi’ni kuruyor.  İlk kez Dubai’de BAE ulusal pilot adaylarının yetiştirmesine olanak tanıyacak olan akademi Emirates’in Uçuş Eğitimi Organizasyonu (FTO- Flight Training Organisation) bünyesinde kurulacak. Kurs bünyesinde, uçuş eğitiminin yanı sıra havacılığa hazırlık kursu ve Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı birimi de yer alacak. 

Üç yıllık yoğun eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezun olduklarında Ticari Pilot Lisansı almaya hak kazanacak ve özel hava aracı tipi eğitimlerine başlamaya hazır hale gelecekler.

İnşaatına 2012’nin ilk çeyreğinde başlaması planlanan akademinin 2013’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. Tam entegre şekilde tasarlanan tesiste, derslikler, öğrenciler için konaklama alanları ve yer eğitimi simülatörleri ve uçuş eğitimleri yer alacak. Havacılık eğitiminde dünya çapında en iyi standartları yakalamak isteyen Emirates, tesisin en ileri teknoloji donanım ve eğitmenlere sahip olması için sektör liderleriyle yakın temas halinde çalışıyor.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Said El-Maktum havacılık sektörünün büyük bir hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin önemli unsurlarından birinin de eğitimli pilotlar olduğunu belirterek “Akademi’de kendi BAE Ulusal Cadet pilotlarımızı yetiştirmenin yanı sıra diğer taşıyıcılara ait çok sayıda pilotu başlangıç seviyesinden itibaren yetiştirme kapasitesine de sahip olacağız ve bölgede eğitim alanında mükemmeliyeti yakalayacağız. Sektör lideri olarak, tesisimizde eğitim gören pilot adaylarının sektörün belirlediği en yüksek standartları karşılaması bizim için son derece önemli. Her ne kadar Emirates mevcut pilot eğitimi sağlayıcılarıyla güçlü ilişkiler içinde olsa da kendi pilot eğitim tesisimizi açma zamanının geldiğine inanıyoruz. Orta Doğu havacılık sektörünün başlıca uluslararası merkezlerinden biri haline geldi ve Dubai merkezli bu eğitim merkezi, bölgedeki pilot ihtiyacını karşılama konusunda önemli bir rol oynayacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim