• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

EMITT'te Van Gölü'nün suyu dağıtıldı

EMITT'te Van Gölü'nün suyu dağıtıldı
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, Van Denizi suyunda vücuda çok faydalı olan yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunduğunu söyledi.

EMITT'te Van Gölü'nün suyu dağıtılıyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, Van Denizi suyunda vücuda çok faydalı olan yüksek miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunduğunu söyledi.

İstanbul'da açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Van valiliği, fuarda ziyaretçilere dağıtılmak üzere tanıtım amaçlı 5 bin adet şişelenmiş Van Denizi suyu dağıtıyor. Van Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan alınan bilgiye göre, Van Denizi Çalıştayı'na katılan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, fuar alanında suyun cilt hastalığına etkisi ve vücuda faydalarını anlatarak, ziyaretçilerin sorularını cevaplandırdı.

İnsan sağlığı için mineralli suyun önemine vurgu yapan Karagülle, Van Denizi suyunda yüksek oranda kalsiyum ve magnezyumun olduğunu bildirdi. Futbolda zaman zaman yaşanan ani ölümlerin kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Karagülle, "Sağlığımız için mutlaka mineralli suya ihtiyaç var. Van Denizi ise çok ideal mineralli bir su. Özellikle cilt hastalıklarına ve sedef hastalığına iyi geliyor. En büyük etkisi cilt üzerinde. Deniz suyu ellere ve yüze sürüldüğü zaman 5 dakika sonra yumuşadığını göreceksiniz. Suyun ciltte aynı zamanda temizleyici ve besleyici etkisi de var. Deniz suyu, hem kuru hem de yağlı cilde de iyi geliyor. Çünkü bunun içerisinde cildi besleyen mineraller, bikarbonatlar, magnezyum, kalsiyum, klorür ve potasyum var" dedi. Karagülle, Van Denizi suyunun aynı zamanda kimyasal özellikleri bakımından bikarbonatlı, sodyumlu ve bromürlü su olması nedeniyle de sağlık turizminde kullanılabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Karagülle, şu bilgileri verdi:

"Göl zeminindeki çamurun, suyla kombine kullanılması durumunda daha etkili olacağı fikrine ulaştık. Yine bütünsel olarak değerlendirdiğimizde, Van Denizi ve çevresinin çok önemli biyoiklimsel özelliği var. Bunun başında da güneşli gün zenginliği geliyor. Dünyada yapılmış birçok bilimsel ç alışmalardan da su, çamur ve güneşin kombine kullanımının başta sedef hastalığı olmak üzere bir dizi cilt hastalıklarında yararlı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Van Denizi suyu, çamuru ve güneşli gün sayısıyla sağlık turizmi merkezi olarak ön plana çıkmaktadır. Bu potansiyelin, bu zenginliğin, bu doğal güzelliğin bilimsel yöntemlerle kullanılması gerekiyor. Van Denizi suyunun sağlık amaçlı değerlendirilmesinde, mutlaka tıbbın işin içine girmesi gerektiği, özellikle dermatoloji, tıbbi ekoloji anabilim dallarının bu alanda çalışma yapması lazım."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim