• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Emniyet kemerinde ‘imtiyaz’a son

Emniyet kemerinde ‘imtiyaz’a son
Asker, polis, koruma ekipleri ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine kemer takma zorunluluğu getirilecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, bakanlar gibi devlet erkanının güvenliğini sağlayan koruma ekipleri de

 

Bu amaçla, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 150. maddesi revize edilecek. Değişiklikten sonra emniyet kemeri takmayan “herkese” ceza yazılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs 2012′de Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3′üncü toplantısında, “İster bakan, ister sokaktaki herhangi bir vatandaş trafik kuralları karşısında herkesin hükmü aynıdır” demesinden sonra harekete geçildi.
 
150. MADDE REVİZE EDİLECEK
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, 18 Temmuz 1997′de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin, sürücülerin ve yolcuların koruyucu tertibat kullanma mecburiyetini düzenleyen 150. maddesinde değişiklik yapılması için düğmeye bastı. Emniyet kemerindeki “imtiyazın” kaldırılması Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’na da girdi. 10 yıllık Eylem Planı’nda, “Güvenlik nedeniyle yetkili kurumlarca alınan tedbirler dışında; trafik kurallarına uyma konusunda herkes eşit olacak, kamu vicdanını rahatsız edecek farklı uygulamalardan kaçınılacak ve emniyet kemeri kullanımındaki muafiyetler kaldırılacaktır” denildi.
 
AMBULANS ŞOFÖRÜNE DE ZORUNLU
 
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan genel kolluk (asker-polis) görevlilerine, devlet erkanının güvenliğini sağlayan ekiplere, ambulans şoförlerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, otobüs (belediye-özel halk otobüsü) sürücülerine Trafik Kanunu’nun 78/1-a maddesi uyarınca 72 TL ceza kesilecek.
 
BAKAN DA VATANDAŞ DA AYNI
 
Başbakan Erdoğan, Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu toplantısında trafik kazalarından kaynaklanan ölüm olaylarını yüzde 50 oranında düşürmek amacıyla önümüzdeki 10 yıllık dönemi kapsayan eylem planını görüştüklerini belirterek, “Hukuk devletinde hiç kimse kurallardan, kaidelerden azade değildir. İster bakan, ister sokaktaki herhangi bir vatandaş olsun trafik kuralları karşısında herkesin hükmü aynıdır, herkes kurallara saygı göstermek ve uymak mecburiyetindedir. Bu konuda hiç kimsenin istisnası yoktur, aksi yönde davranış içinde olanlara karşı da kesinlikle müsamaha etmeyiz” demişti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim