• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Emniyete İHA takviyesi

Emniyete İHA takviyesi
Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu operatif ve taktik sınıfı İHA tedarikine yönelik çalışmalara başlandı.


Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca (SSM), Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu operatif ve taktik sınıfı insansız hava aracı (İHA) tedarikine yönelik çalışmaların başlandığı bildirildi. Bu kapsamda, ilk aşamada 6 "ANKA" ve 6 "Taktik Baykar" İHA'nın en acil şekilde alımı öngörülüyor.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son dönemde artan terör olayları sebebiyle icra edilen güvenlik uygulamaları kapsamında kullanılmak üzere, havadan gözetleme ve koordinasyon desteği sağlamak dahil, çeşitli maksatlarla operatif sınıf ve taktik sınıfı İHA sistemlerine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, SSM tarafından yürütülen Özgün T İHA (MALE) Geliştirme Projesi ve TaktikİHA (Pist) Geliştirme Projesi kapsamında kazanılan kabiliyetlerin de kullanılması suretiyle, operatif sınıf 15 ANKA İHA ile görev sistemlerinden oluşan 5 sistemin TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den ve taktik sınıf 15 Bayraktar İHA ile görev sistemlerinden oluşan 5 sistemin Baykar Makina AŞ'den tedarikine yönelik çalışmalar, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin katılımıyla SSM bünyesinde başlatıldı.

Acil ihtiyaç kapsamında ilk aşamada 2 set (6 adet) "ANKA" insansız hava sistemi ile 2 set (6 adet) "Taktik Baykar" insansız hava aracının en acil şekilde alımı öngörülüyor. Tedarik edilmesi planlanan opsiyonel kalan 3 sistemin ise yıllara sari olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesi planlanıyor.

İhtiyaçlar ile ilgili teknik detaylar üreticiler ile en kısa sürede paylaşılmak üzere hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim