• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Emre Dinçer, NATO Okyanus Taşımacılığı Grubu Başkan Yardımcılığı'na seçildi

Emre Dinçer, NATO Okyanus Taşımacılığı Grubu Başkan Yardımcılığı'na seçildi
NATO Okyanus Taşımacılığı Grubu Başkan Yardımcısı görevi ‘ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Dairesi Başkanı Emre Dinçer seçildi.

Türkiye 1949 yılında kurulan NATO’ya  1952 yılında katıldı ve halen , halen NATO’nun faal bir üyesi olarak etkinliğini sürdürüyor.

Askeri ve Sivil kanattan oluşan NATO’nun  sivil komitelerinden birisi olan ve  Dahili Satıh Taşımacılığı, Sivil Havacılık ve  Okyanus Taşımacılığı kısımlarından oluşan Sivil Olağanüstü Hal Planlama Komitesine bağlı (CEPC) Taşımacılık Grubu(TG) 22-23 Şubat 2016 tarihleri arasında NATO Karargah Merkezi olan Brüksel’de toplandı.

İlk gün, genel görüşmeler her üç grup ile birlikte gerçekleştirildi, üye ülkelerde yaşanılan sorunlar, karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. 

İkinci gün gruplar ayrı ayrı toplanarak kendi gündemleri ile ilgili teknik çalışmalarını sürdürdüler..Bu bağlamda, Okyanus Taşımacılığı Grubunda Türkiye’den  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Dairesi Başkanı Emre Dinçer, Okyanus Taşımacılığı (OS) Grubu Başkan Yardımcılığı’na aday oldu. Yapılan oylamada İtalyan rakibi karşısında eşit oy alarak, ikinci bir oylamaya gidildi.

Tekrarlanan oylamada bu kez İtalyan rakibine yediye dört fark atan Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Uluslararası Denizcilik İlişkileri Dairesi Başkanı Emre Dinçer “Okyanus Taşımacılığı Grubu” Başkan Yardımcılığı seçimini kazandı. 

Okyanus Taşımacılığı Grubu uzman çalışma grubu faaliyetleri Uzman Ahmet Macaroğlu ve Başkan Yardımcısı Emre Dinçer tarafından takip ediliyor .Türkiye  ilk kez Okyanus Taşımacılığı Grubunda böyle bir görev üstlendi. .Uluslararası alanda üstlenilen bu yeni görevin Türk  deniz ticaret filosuna, denizcilik imkan ve kabiliyetlerine katkı sağlayacağı belirtildi.

emre_dincer_buyuk.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim