• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

En başarılı turizm yatırımlarına ödül

En başarılı turizm yatırımlarına ödül
Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2012" ödül töreni turizm ve iş dünyasından iş adamlarının katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirildi.

En başarılı turizm yatırımlarına ödül

Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2012" ödül töreni turizm ve iş dünyasından iş adamlarının katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirildi. Gecenin onur ödülü ise Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan tarafından Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’e verildi.

Tören Capital Dergisi, Ekonomist dergisi ve Eurobank Tekfen’in katkılarıyla gerçekleştirildi. Sunuculuğunu oyuncu Berna Laçin’in yaptığı gecede Shaman Dans Grubu bir gösteri yaptı. Basın ve turizm dünyasından ünlü isimlerin oluşturduğu jüri, dallarında birinci olan isimleri belirledi.

SEMAHAT ARSEL’E ONUR ÖDÜLÜNÜ AYDIN DOĞAN VERDİ

Tören, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’e onur ödülü vermesiyle başladı.

Aydın Doğan yaptığı konuşmada "Semahat Hanıma ödül vereceğim söylendi. Semahat Hanım’a ödül vermek benim için keyiftir. Bütün turizmcileri kutluyorum. Ben de 1985’ten beri Türkiye’de turizm yatırımcıları arasındayım. Rahmetli Turgut Özal’ın girişimleriyle turizm büyük hamle kazandı. Gene rahmetli Turizm Eski Bakanlarından Barlas Küntay’ın zorlamasıyla ben bu işe girdim. Turizmin değerli ve iyi bir iş olduğuna inanıyorum. Benim de turizm yatırımlarım var. Diğer ihracat gelirlerimize göre turizmin katma değerleri çok fazla" dedi.

Onur Ödülü’nü Aydın Doğan’ın elinden alan Semahat Arsel, "Kurucumuz Vehbi Koç, 1950’lerde bundan 60 yıl önce Türkiye turizminin geleceğine akıllıca yatırım yapan büyük Türk işadamıdır. Divan Oteli ilk uluslararası turizm yatırımıdır. Bundan sonra yatırımcılar arka arkaya yatırımlarına devam etmiş. Bizimle birlikte açılan Hilton Oteli ile beraber Divan Oteli ilk turizmcileri yetiştirmiştir. Biz de bundan kıvanç duyuyoruz. Bizden sonrakiler bizden çok daha başarılı oldular. Devam etmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

12 DALDA ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından 12 dalda firma ve şirketlere verilen ödüllere geçildi. Ödül alan şirketler şunlar:

Spor Turizmi İşletmesi dalı’nda Xanadu Snowwihite, Doğa Turizmi dalında Antik Zeytin Otel, Sağlık Turizmi alanında Güral Afyon Wellness Convention, Kültür Turizmi alanında Gaziantep Zeugma Müzesi, Marina İşletmelerinde D Marine Turgut Reis, Kent Otelleri alanında Anemon Konya, Kongre Otelleri alanında Büyük Abant Oteli, Butik Otellerde Divan Otel Bodrum, 5 yıldızlı Kıyı Otelleri alanında Maxx Royel, 5 yıldızlı Kent Otelleri alanında Jw Mariot Ankara, Hava Yolu Şirketleri dalında Türk Hava Yolları, Türkiye’nin En Büyük Turizm Yatırımı Ödülü ise Antalya Hava Alanı’na verildi. Turizm dalında yaptığı yatırımlardan dolayı TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a Özel Ödülü verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim