• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

En büyük buz kırma gemisi inşa edilecek

En büyük buz kırma gemisi inşa edilecek
Rosatomflot bu güne kadar inşa edilmiş en büyük buz kırma gemisi inşaa edileceğini açıkladı. Gemi için ihale yazın yapılacak 2012 sonunda da inşaasına başlanacak.

Rosatomflot yaptığı açıklamada, bu güne kadar inşa edilmiş en büyük ve en güçlü nükleer buz kırma gemisi LK60’ı tanıttı, geminin Kuzey Deniz rotasında hizmet vereceği bildirildi.

Rosatomflot’un Genel Müdürü Vyacheslav Ruksha, yeni buz kırma gemisinin inşasının yaklaşık bir buçuk milyar avro değerinde olacağını ve bu ücretin Rosatomflots’un 2012 bütçesine dahil edildiğini açıkladı.

Geminin inşası için yapılacak ihalenin yazın açılacağı ve i geminin inşa sözleşmesinin eylül ayında imzalanacağı belirtiliyor. Her şey planlandığı şekilde giderse, 2012 yılının sonunda geminin inşasına başlanacak ve yeni inşa edilen gemi 2018 yılında buzları kırmaya başlayacak.

Üç metre kalınlığında buzun içinde bile menavra kabiliyetine sahip olacak şekilde tasarlanan LK60, 60 MW’lık yüksek güce sahip. Gemi

Rosatomflot’un Kuzey deniz Rotasını ticari trafiğe yıl boyunca açabilmesi için tam ihtiyaci olan şey. 8,5 metre ile 10,8 metre arasında değişen drafta sahip geminin tasarımı ayrıca azami 34 metrelik genişliği de barındırmakta. Geleneksel gemilerden biri sayılan 30 metre enli Arktika sınıfı gemilere nazaran daha fazla buzu kırma kapasitesi olacak olan yeni tasarımın kuzey deniz rotasında daha büyük tankerlerin geçişini desteklemesi bekleniyor.

İnşası bittiğinde LK60 buz kırma gemisi ilk önce Arktika sınıfı bir buz kırma gemsinin daha sonra da Taimyr sınıfı bir buz kırma gemisinin yerini alacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim