• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

En büyük kargo uçağı Ankara’ya geldi

En büyük kargo uçağı Ankara’ya geldi
Dünyanın en büyük nakliye uçağı Türk Hava Kuvvetleri’nin kullanacağı A400M’in bazı parçalarını getirmek için Ankara’ya geldi ve dün ayrıldı.

 

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesinin ortak ürettiği yeni nesil nakliye uçağı A400M’in bazı parçalarını getirmek ve Sevilla’daki tesislerine Türkiye’de üretilen parçalarını götürmek amacıyla dünyanın en büyük nakliye uçağı olarak bilinen Airbus Beluga’nın TAİ tesislerine inmesi ilginç görüntüler oluşturdu.  Beluga’nın TAİ’ye inişine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti.
 
Kanatları 44 metre uzunluğunda
 
Airbus şirketi tarafından 1994’te beş adet üretilen dünyanın en büyük nakliye uçağı olarak bilinen ve Beluga cinsi balinaya benzerliği nedeniyle Airbus Beluga adıyla tanınan nakliye uçağı, önceki gün Ankara Kazan’da bulunan 4. Ana Jet Üssü’ne iniş yaptı. Buraya iniş gerçekleştirdikten sonra, Ana Jet Üssü’nün hemen yakınındaki TAİ/TUSAŞ tesislerine gelen “5” gövde numaralı Beluga cinsi nakliye uçağı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupa ülkesinin ortak ürettiği yeni nesil nakliye uçağı A400M’in bazı parçalarını indirdi ve Türkiye’de üretilen parçalarını da Sevilla’da ana üsse götürmek amacıyla dün havalandı. Dünyanın en büyük nakliye uçağı olarak bilinen Airbus Beluga, 56.15 metre uzunluğunda, 17.24 metre yüksekliğinde bulunuyor. 44.84 metrelik kanat açıklığına sahip Beluga’nın gövde çapı 3.95 metre.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim