• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

En büyük kaza sebebi hatalı şerit oldu

En büyük kaza sebebi hatalı şerit oldu
Bursa Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazalarının analizini yaptı.

EN BÜYÜK KAZA SEBEBİ HATALI ŞERİT

Bursa Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazalarının analizini yaptı.

Sürücülerin ve yayaların kusurlarını tespit eden polis, kazalarda kavşaklarda geçiş önceliğine uymama oranını da yüzde 17 olarak tespit etti. Yaya kusurlu meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazalarda ise yüzde 37'lik oranla 'Yola Birden Bire Çıkmak' ilk sırada yer aldı.

4 BİN ARACA HIZ LİMİTİNDEN CEZA YAZILDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 2010 yılında şehir genelinde meydana gelen trafik kazalarının analizini kamuoyu ile paylaştı. Emniyet Müdürlüğü, 2010 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında etkili olduğu görülen, sürücüler tarafından işlenen kural ihlallerine yönelik kontrollerin sıklaştığını bildirdi. 2011 yılı Ocak ayı itibariyle etkin denetimlere başlandığının vurgulandığı açıklamada, yeni yılın ilk 45 günlük bölümünde yapılan kontrollerde, 4 bin242 araç sürücüsüne yasal hız limitlerinin üzerinde araç kullanmaktan ceza tatbik edildiği belirtildi.

Aynı dönemde yapılan denetimlerde 3 bin 906 araç sürücüsüne emniyet kemeri, bin 771 araç sürücüsü yük denetimi, bin 502 araç sürücüsü yolcu denetimine tabi tutuldu. 2 bin 902 araç sürücüsü trafik ışık ve işaret kontrolü denetimine, 9 bin 947 araç sürücüsü alkol denetiminden geçirildi. 2 bin 263 araç sürücüsü, okul servis aracı belge ve uygunluk denetiminden geçirildi. 11 bin 824 yaya ve araç sürücüsü de kazaların oluşumuna sebep olduğu tespit edilen diğer denetimlere tabi tutuldu.

Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, 2011 yılında üzücü olayların yaşanmaması için denetimlerin daha da sıklaşacağını açıkladı. Yılmaz, sürücü kusurundan meydana gelen kazaların 437'sinde hatalı şerit değiştirmenin, 359'unda kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, 309'unda da arkadan çarpma olarak gerçekleştiğini söyledi. Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, sürücü kusurundan meydana gelen kazaların bazı sebeplerini şöyle sıraladı: "Uykusuz, yorgun, dalgın araç kullanmak, kırmızı ışık ihlali, aşırı hızlı araç kullanma, okul geçitlerine yaklaşırken hızını azaltmamak."

Yasa kusurundan kaynaklanan kazalarda ise yola birden çıkmanın ilk sırada yer aldığına işaret eden Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, araçlara ilk geçiş hakkını vermemek, yol için koşmak, yürümek ve oynamanın da kazalara sebebiyet verdiğini kaydetti. 41 kazada duran aracın arkasından çıkan yayaların kazaya sebebiyet verdiğini anlatan Yılmaz, "Kırmızı ışıkta görevli memurun dur ikazına rağmen geçen yayalar da kazalara sebep oluyor. Biz yeni yılla birlikte denetimlerimizi artırdık. Hem araç sürücülerine hem de yayalara yönelik denetimlerimiz artarak sürecek." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim