• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

En büyük kompozit yat Antalya'da üretildi

En büyük kompozit yat Antalya'da üretildi
Avrupa'nın en büyük kompozit yatı Antalya'da üretildi.

En büyük kompozit yat Antalya'da üretildi

Antalya Serbest Bölge'de CMB Yatçılık tarafından geçen yıl nisan ayında denize indirilen Avrupa'nın en büyük kompozit yatı (PVC, elyaf, epoksinin sıkıştırılmasıyla oluşan madde) 46 metre uzunluğundaki 'Mystic', bu rekoru 1 metre farkla yıl sonunda aynı firmanın 'Mina' adlı süper lüks yatına bırakacak.

Mina'nın kabuk çalışmalarının tamamlandığını belirten CMB Yatçılık Genel Müdürü Cüneyt Okcu, iç dizayn çalışmalarının devam ettiğini ve Mina'nın Avrupa'nın en büyük kompozit yatı olacağını söyledi. Mina'nın henüz satışının olmadığını belirten Okcu, "Dünyada tamamı kompozit olarak en büyük yat 50 metre.

Avrupa'nın en büyük kompozit yatı ise şu an bizim yaptığımız ve geçen yıl nisan ayında denize indirilen 46 metre boyundaki Mystic. Mina ise 47 metre ile Avrupa'nın en büyüğü olacak. Mina, Mystic'den daha modern ve spor tarzı olacak. Lambalarında Swarovski taş, kapı kollarında altın, mobilyalarında pırlanta kullanılan Mystic'te kullanılan her şey Mina'da da olacak. Mina'dan sonraki hedefimiz ise dünyanın en büyük kompozitini yapmak" diye konuştu.

Cüneyt Okcu, Mina'nın fiyatının ise 22. 5 milyon Euro dolayında olduğunu kaydetti.

MYSTİC'E KARDEŞ GELİYOR

Firmanın geçen yıl eylül ayı sonunda başlatılan bir başka projesinde ise Mystic'in aynısından bir tane daha yapılacak ve 2014'de denize indirilecek. Şu an mavi sulardaki Avrupa'nın en büyük kompoziti olan ve Avusturalyalı bir işadamı tarafından 20 milyon euroya satın alınan Mystic'in, lambaları özel yapım Swarovski taşlarla kaplamalı, kapı kolları altın, mobilyaları ise pırlanta işlemeli.

Sinema salonundan spor salonuna, iç ve dış kesimlerdeki jakuzilerden masaj salonuna ve saunaya kadar pek çok lükse sahip ultralüks yatta Termal gece görüşü de bulunuyor. 12 misafir, 8 personel ve kaptanların kalabileceği kapasitede dizayn edilen lüks teknenin dış dizaynı Diana Yacht Design Hollanda'ya, iç dizaynı Alman Schnaase Design'a ait.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim