• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

En büyük minyatür havaalanı

En büyük minyatür havaalanı
Yapımı 6 yıl süren ve 5 milyon dolara mal olan dünyanın en büyük minyatür havaalanı 'Knuffingen' ziyarete açıldı. Maket uçakların inip kalktığı havaalanı büyülüyor.

Dünyanın en büyük minyatür havaalanı kuruldu

Yapımı 6 yıl süren ve 5 milyon dolara mal olan dünyanın en büyük minyatür havaalanı 'Knuffingen' ziyarete açıldı. Maket uçakların inip kalktığı havaalanı büyülüyor.

Almanya'nın Hamburg kentinde, 6 yıl boyunca yapımı süren ve yaklaşık 5 milyon dolara mal olan dünyanın en büyük minyatür havaalanı 'Knuffingen' ziyaretçilere açıldı.

Şehrin önemli turistik merkezlerinden 'Miniatur Wunderland' bünyesinde inşa edilen havaalanı, aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu 40 yolcu uçağı ve 90 minyatür taşıt barındırıyor.

Model üzerindeki değişik araç ve uçaklar, bilgisayarla yönetilebilen bir sistem sayesinde hareket edebiliyor. Uçaklar pistten kablolar sayesinde havalanabiliyor ya da piste inebiliyor. Kendileri park edebilen uçaklardan inen yolcular alana yavaşça yürüyor. Olağanüstü bir gece manzarasına da sahip olan minyatür havaalanındaki her detay, ziyaretçileri büyülüyor.

1911'de açılan gerçek Knuffingen Havaalanı, dünyanın en eski operasyonel havaalanı olarak biliniyor. İlk inşa edildiğinde 45 hektarlık bir alanı kapsayan havaalanı, günümüzde 10 kez daha büyüyerek 3,5 kilometreye ulaştı.

2000 yılında başlayan ilk inşaatla birlikte bugün Miniatur Wunderland, yaklaşık 1500 metrekarelik bir alana kurulmuş durumda. Toplam uzunluğu 10 kilometreyi aşkın raylarda hareket halindeki 10 bin tren vagonu, ziyaretçiler için ilginç görüntüler oluşturuyor. Minyatür şehrin, havaalanı ile birlikte 2014'e kadar daha da büyütülmesi planlanıyor. Yeni eklemelerin maliyetinin toplam 10 milyon doları bulması bekleniyor.



www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim