• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

En çok ülkeye uçan havayolu THY oldu

En çok ülkeye uçan havayolu THY oldu
THY'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin yepyeni bir dönemin başında olduğu vurgulanarak, son olarak ikinci kez Avrupa'nın en iyi havayolu seçilen THY'nin, ''en çok ülkeye uçan havayolu'' unvanına kaz kazandığı belirtildi.

 

UBM Aviation tarafından yayınlanan Official Airline Guide'ın raporuna göre, 1 Ekim 2012 tarihi itibarıyla tüm dünyada faaliyet gösteren havayolları arasında, aktif olarak 90 ülkeye uçan THY'nin, dünyadaki tüm havayolları içinde en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi: ''Bayrağımızı dünyanın dört bir yanına gururla taşıyan Türk Hava Yolları, bu başarısını, başarının asıl sahibine, Türk milletine hediye ediyor. Çekimleri iki aydır dünyanın birçok ülkesinde devam eden reklam filmiyle bu başarı taçlandırıldı. Milli Marşımızın dünyanın çeşitli noktalarında yaşayan lokal sanatçılar tarafından icra edilmesini konu edinen filmin seslendirmesi ise ünlü tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz tarafından yapıldı.''
 
130 BİN KİLOMETRE YOL KATEDİLDİ
 
Açıklamada, film için 130 bin kilometre yol katedildiği, farklı ülkelere ulaşım için 95 saat havada kalındığı, filmin Türkiye, Moğolistan, Hindistan, Tayland, Brezilya ve Fas'ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede çekildiği kaydedildi. Gidilen ülkelerde uzun metrajlı bir film yapılacak kadar çok çekim yapıldığı aktarılan açıklamada, çekimlerde yaklaşık 40 kişilik müzisyen grubunun rol aldığı ifade edildi. Reklam filminin Türkiye'deki televizyon kanallarında aynı anda saat 21.00'de yayına girdiği bildirildi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim