• BIST 9641.57
  • Altın 2481.175
  • Dolar 32.4995
  • Euro 34.6178
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

En gürültülü ve en gürültüsüz şehirler

En gürültülü ve en gürültüsüz şehirler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı gürültü denetimlerinin sonuçları belli oldu. Denetimlerde toplam 863 bin 613 TL para cezası kesildi.

 

Türkiye genelinde gürültü denetimlerini sıklaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde bin 409 denetim yaptı. Yapılan denetimler sonucunda İstanbul en gürültülü il oldu. 
 
İstanbul'u İzmir, Muğla, Antalya, Konya ve Çanakkale takip etti. İstanbul'da yapılan 191 denetim sonucunda 180 bin 921 TL para cezası verilirken, Türkiye genelinde yapılan denetimlerde toplam 863 bin 613 TL para cezası kesildi. Bursa, Aydın, Balıkesir, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Yalova denetimlerde en sessiz iller olarak dikkat çekti. Bu illere yapılan denetimlerde, herhangi bir cezai işlem yapılmadı.
 
Türkiye genelinde gürültü sorunun belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için gürültü haritaları çıkarma çalışmaları yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan nüfusun gürültüden dolayı ne kadar rahatsız olduğunu belirleyecek. Avrupa Birliği onaylı projeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve belediyeler de destek verecek. Maliyeti 6 milyar 180 milyon euro olması beklenen projeye bu yılın sonunda veya 2013 yılı başında başlanması planlanıyor.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hazırlanan gürültü haritalarıyla şehrin hangi noktalarında çok gürültü olduğunun, hangi noktalarında vatandaşların kabul edilmeyecek kadar rahatsız edildiğinin ve gürültü azaltma tedbirlerine nereden başlanacağının tespit edileceğini söyledi. Bayraktar, gürültü haritalarıyla tespit edilen 'sıcak noktalara' gürültü eylem planları hazırlanacağını gürültüyü azaltma çalışmaları yapılacağını ifade etti.
 
Bakan Bayraktar, "Eylem planlarıyla, gürültüsü daha az makine, ekipman, cihaz ve araçların kullanımı özendirilecek, trafiğin yönlendirilmesi, toplu taşımanın yaygınlaştırılması, hız kısıtlamaları, zamana ve yere bağlı kısıtlamalar, ses yalıtımlı duvarlar, az ses çıkartan yol kaplamaları, binalarda ses yalıtımlı pencereler ve duvarlar gibi önlemler alınacak." dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim