• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

En güvenilir turizm şehri Türkiye'den

En güvenilir turizm şehri Türkiye'den
Almanlar en güvenilir turizm şehrini seçti. Yapılan seçimle Türkiye'nin tatil cenneti güvenlikte birinci sıraya yerleşti.

En güvenilir turizm şehri Türkiye'den

Almanlar en güvenilir turizm şehrini seçti. Yapılan seçimle Türkiye'nin tatil cenneti güvenlikte birinci sıraya yerleşti.

TOUREXPİ'nin Almanya'daki 4 bin seyahat acentesi ile yaptığı araştırmaya göre Antalya, İspanya'nın Mayarko Adaları ile dünyanın en güvenilir turizm destinasyonu seçildi.

Uluslararası Turizm Birliği AG'nin (TUİ AG) Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada bütün destinasyonlarda en çok çocuklu ailenin ziyaret ettiği yerin Antalya olduğunu, sadece geçen yıl 3 milyona yakın çocuk ve gencin Antalya'ya geldiğini söyledi.

Ailelerin güvenli olmayan bir yere çocuklarını getirmek istemeyeceğini anlatan Baraner, ''Siz tek başınıza 'bana bir şey' olmaz diyerek bir yere gidebilirsiniz. Ama güvenli olmadığınız bir yere çocuğunuzu hiçbir zaman getirmek istemezsiniz'' dedi.

Avrupa ve Rusya pazarlarındaki ekonomik krize rağmen en çok ziyaret edilen yerin Antalya olduğunu belirten Baraner, turistlerin en önemli ölçütünün ''güvenlik'' olduğunu, bu yönüyle düşünüldüğünde Antalya'nın güvenliğinden şüphe edilemeyeceğini aktardı.

Almanya'da, Antalya'nın ''ailelerin buluşma cenneti'' imajını kazandığını vurgulayan Baraner, ''Alman basınında 'en güvenli tatili Antalya'da yapabilirsiniz' şeklinde haber yapılıyor. 14 bin seyahat acentesinin en çok satış yaptığı yer Antalya'dır. Geçmişteki altyapı, ekonomik ve siyasi sorunlarını çözen Antalya, bugün çok iyi konuma geldi'' diye konuştu.

ARAŞTIRMANIN DETAYLI SONUÇLARI 10 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Seyahat Acenteleri ve Seyehat Edenleri Bilgilendirme Portalı TOUREXPİ'nin bu ay içinde Almanya'daki 4 bin seyahat acentesini kapsayan bir araştırma yaptığını belirten Baraner, araştırma ile ilgili detaylı sonuçları 10 Temmuz'da açıklayacaklarını, ancak birkaç sonucu paylaşabileceklerini söyledi.

Araştırmada Antalya'nın, İspanya'nın Mayorka Adaları ile dünyanın en güvenilir turizm destinasyonu seçildiğini bildiren Baraner, şunları kaydetti:

''Araştırmaya göre yaşlıların yüzde 95'i, çocuklu ailelerin yüzde 85'i, gençlerin yüzde 70'i Antalya'yı güvenilir buluyor. Antalya, Alman ailelerin en çok güven duyduğu destinasyon oldu. Yaşlılar ve çocuklar kendilerini en çok Antalya tatilinde güvende hissediyor. Güvensizliklerin nedenleri bazı altyapı sorunlarından kaynaklanıyor. Araştırmada Yunanistan, ABD ve Tayland'dan çok sayıda yer var. Antalya'nın bunların arasından sıyrılarak en güvenilir yer seçilmesi bizim için gurur kaynağı oldu.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim