• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

En hızlı elektrikli otomobil Türkiye'ye geldi

En hızlı elektrikli otomobil Türkiye'ye geldi
6.3 saniyede 100 km hıza ulaşabilen lüks spor sedan 'Fister Karma' Türkiye'de 195 bin eurodan satışa çıktı. Siparişler üç aya hazır.

En hızlı elektrikli otomobil Türkiye'ye geldi

6.3 saniyede 100 km hıza ulaşabilen lüks spor sedan 'Fister Karma' Türkiye'de 195 bin eurodan satışa çıktı. Siparişler üç aya hazır.

Bugüne kadar seri üretilen en hızlı ve güçlü elektrikli otomobil olan ‘Fisker Karma’ yollara çıktı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Osman Boyner’in yaptığı BD Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’ye de ithal edilen 403 beygirgücünde lüks spor sedan Fisker Karma’dan 2012 sonuna kadar çift haneli rakamlarda satış hedefleniyor.
2 lt motoru ile yüzde 80’lik ÖTV dilimine giren ve 6.3 saniyede 100 km hıza çıkabilen elektrikli otomobil Karma’nın Türkiye fiyatı 195 bin eurodan başlıyor. BD Otomotiv, sonbaharda Çinli BYD’nin elektrikli E6 modelini de getirerek C (kompakt) sınıfta elektrikli Renault Fluence ZE’ye rakip olacak.
 
Porsche’den daha avantajlı

Daha önce Türkiye’den verilen Karma siparişlerini teslim etmeye başladıklarını kaydeden Osman Boyner, araçtan Avrupa’da bu yıl 4 bin, 2013’te ise 6 bin adet satış hedeflendiğini söyledi. Çinli BYD E6 modeli için Avrupa Tip onayı beklediklerini anlatan Boyner, bu aracın da sonbaharda ithal edilmesiyle daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşacaklarını ifade etti. Yeni araç siparişlerinin de yaklaşık 3 ayda teslim edileceğini vurgulayan Boyner, Fisker Karma’nın EVER (Menzil Uzatmalı Elektrikli Araç) kategorisinde ithal edildiğine dikkat çekerek, aracın motor hacminin 2 lt olmasının avantaj olduğuna dikkat çekti. Boyner, şöyle devam etti:
“Fisker Karma, Maserati Quattroporte, Porsche Panamera gibi araçlara göre çok avantajlı. Bu araçlar yüzde 130 ÖTV dilimine girip 250 bin euro civarında fiyata sahipler. Ayrıca yüksek MTV ve bakım masrafları mevcut. Fisker Karma’da dört yıl boyunca bakım masrafı da fiyata dahil. Araç, elektrik motoru olmayanlara göre yani 100 km’de 2.1 lt harcadığından 5 yılda yaklaşık 60 bin euroluk avantaj sağlıyor.”
 
Ünlüler teste başladı

BD Otomotiv, Avrupa’daki satış fiyatı 100 bin euro olan aracı şimdiden birçok işadamı ve ünlüye test ettirmeye başladı. Koşuyolu’ndaki showroom’da sergilenen araçtan sipariş edenlere 3 ay içinde teslimat yapılacak. Karma, 0-100 km/h hıza 6,3 saniyede ulaşan, 403 hp güce sahip lüks bir sedan ve dünyanın ilk gerçek uzatılmış menzilli elektrikli aracı. Araç 80 km elektrikli sürüş ve 400 km uzatılmış menzille toplamda 480 km menzil ile kullanıcılarına iki farklı sürüş seçeneği sunuyor. İlk üretilen Karma’yı teslim alan Leonardo DiCaprio’dan sonra Al Gore ve Colin Powell’ın da tercihleri yine Fisker Karma oldu. 18 yaşını dolduran genç yıldız Justin Bieber’a, doğum günü hediyesi olarak menajeri Scooter Braun tarafından da Fisker Karma hediye edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim