• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

En şık havayolu seçilen Aeroflot'un sırrı

En şık havayolu seçilen Aeroflot'un sırrı
Geçtiğimiz günlerde dünyanın en şık havayolu ekibi seçilen Aeroflot'un ulaştığı başarının sırrı 'rekabet'te gizli...
THY'nin yeni üniformaları tartışılırken, Rusya milli havayolu Aeroflot da hosteslerin gardrobunu yeniledi ve 'Avrupa'nın en stil sahibi havayolu şirketi' seçildi. Türkrus'un haberine göre, Aeroflot Genel Müdürü Vitali Savelyev, '2010'da sekizinci olabilmiştik. Bundan ders aldık ve yeni üniformalarla her kesimden yolcunun kalbini kazandık' dedi. 
 
Aynı ankette THY kabin memurları ise en şık yedinci olabildi. Geçmişte sık sık üniformalarının zevksizliğine dair şikayetler alan, anketlerde hep sonlarda yer bulan Aeroflot, bu kez hedefi 12'den vurmak için farklı bir yol izlemiş: Önce herkese açık bir yarışma düzenlenmiş. 40'dan fazla moda tasarımcısı eserleriyle yarışmaya katılmış. İlk elemeyi, beklentilere yanıt veren altı tasarım şirketi geçebilmiş. Daha sonra finalistler, hem Aeroflot Yönetim Kurulu üyeleri hem de bizzat kabin görevlilerinin oy kullandıkları 'nihai seçim'e katılmışlar.
 
ST. Petersburglu moda tasarımcısı Yulya Bunakova ve Yevgeni Hohlov'un üniformaları bu seçimde ipi göğüslemiş. 2000 ylından beri üçüncü kez gardırop yenileyen Aerflot'un üniformaları için kırışmayan özel bir kumaş kullanılmış. Ayrıca üretim aşamasında kabin görevlileri ilke anket yapılarak, hava koşulları dahil tüm özel koşullar için özel ekleme-çıkarmalar ya da aksesuvar değişliklikleri yapılmış.
 
Türkiye'de sistem nasıl işliyor?
 
THY'de oluşturulan bir özel ekip, kabin görevlilerinin üniformalarını kimin yapacağı konusunda uzun çalışmalar yapmıştı. Fakat bunun için bir yarışma düzenlenmedi. THY Yönetimi ünlü modacılar Dilek Hanif, Birgül Ergün, Arzu Kopral, Gamze Saraçoğlu, Özlem Süer, Ece Ege, Atıl Kutoğlu ve Bahise Kurt'a (Vakko) teklif götürmüştü. Özel ekibin değerlendirmesinde, Dilek Hanif ismi ön plana çıktı. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim