• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

En tutumlu Mercedes: "S-250" seçildi

En tutumlu Mercedes: "S-250" seçildi
2.1 litre dizel bir motora sahip olan S 250 bu sayede gücünden kaybetmedi ama dünyanın en tutumlu süper lüks aracı oldu.

EN TUTUMLU MERCEDES, S250 OLDU

2.1 litre dizel bir motora sahip olan S 250 bu sayede gücünden kaybetmedi ama dünyanın en tutumlu süper lüks aracı oldu.

Fuarlarda sıradan ziyaretçinin sormadan öğrenemeyeceği, dışarıdan bakıldığında fark edilmeyecek devrim niteliğinde yenilikler de sergilenir. Tıpkı bu yıl Paris’te Mercedes’in sergilediği yeni 4 silindirli motorlu S 250 CDI Blue Efficiency’de olduğu gibi. Mercedes’in “King Size” tarif edildiğinde kimsenin yadırgamayacağı lüks sedanında 12 silindirli bir motorun olmasını hiç kimse yadırgamaz, çünkü beklenen bu tip otomobillerin zaten çok büyük motorlara sahip olmasıdır. 8 silindire de tahammül edilebilir ama 6 silindirli bir S serisi için “Fakir limuzini” diyenler çıkabilir (di). Ama otomotivin Paris Fuarı’nda başlayan yeni döneminde aynı gücü üreten buna karşın geçen yüzyılın otomobillerinin yarısı kadar tüketen otomobiller ön plana çıkacak. Mercedes’in amiral gemisi artık kompakt sınıftaki bir otomobil kadar tüketecek. 2.0 litre TDCI motorlu otomatik Ford Mondeo’nun ortalama tüketiminin 7.1 litre olduğu düşünülürse, 5.7 litrelik tüketimiyle S 250’yi kompakt sınıftan otomobillerle karşılaştırmak gerekecek.

MİNİMUM TÜKETİM MAKSİMUM KONFOR

Mercedes’in 60 yıllık S Serisi tarihinde ilk kez S 250’de kullandığı 4 silindirli dizel motor, otomobili tüketim konusunda cimrileştirmiş ancak S Serisi müşterilerinin beklediği konfordan vazgeçilmemiş.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim