• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

En uzun metro hattına Siemens sistemi

En uzun metro hattına Siemens sistemi
Dünya ekonomisinin kalbinin attığı şehirlerden Hong Kong, metro sisteminin yönetiminde Siemens’le birlikte çalışıyor.

Dünya ekonomisinin kalbinin attığı şehirlerden Hong Kong, metro sisteminin yönetiminde Siemens’le birlikte çalışıyor.

Kilometrekare başına 3500 kişi ile dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek şehri olan Hong Kong, Asya’nın en kapsamlı metro ağlarından birine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Hong Kong’un Doğu – Batı hattı için yerel metro operatörü MTR’ye ihtiyaç duyduğu IT ve iletişim teknolojilerini tedarik edecek olan Siemens, bu kapsamda CG STM (Kontrol Kılavuzlı İstasyon Yönetimi) istasyon yönetimi sisteminin kurulumunu gerçekleştirecek. Bu sistem, acil çağrı noktaları, çekme gücü kaynağı, tünel havalandırma, havai hat yangın algılama ve yolcu bilgi sistemleri ile yürüyen merdivenler gibi fonksiyonların idare ve takibini gerçekleştiriyor.

Yolcu güvenliğini ve trenlerin düzgün çalışmasını sağlayan CG STM istasyon yönetim sistemi, metro istasyonlarındaki tüm bilgi ve iletişim sistemlerinin sürekli olarak takip edilmesini sağlıyor. Doğrudan kontrol merkezine bağlı olan sistem, bu sayede monitörlerde alarm veya durum raporlarını içeren bir öncelik listesi görüntüleyebiliyor. Bir alarm çalması durumunda, işletme personeline maksimum düzeyde yardım sağlayacak, önceden programlanmış talimatlar otomatik olarak yayınlanıyor.

Hong Kong’un Doğu-Batı hattı, Batı raylı hattın 17 kilometrelik yeni Shatin – Merkez Hat aracılığıyla Ma On Shan hattına bağlanarak oluşturuldu. Toplam uzunluğu yaklaşık 58 kilometre olan ve 27 istasyonu içerecek bu güzergah, 2018 yılında devreye girmesiyle Hong Kong’un sekiz metro hattının en uzunu ünvanını da alacak.

Siemens’in bölgedeki raylı ulaşım yatırımlarına olan katkısı yalnızca Hong Kong metrosuyla sınırlı bulunmuyor. Siemens, aynı zamanda 2020 yılında devreye girmesi planlanan, Çin sınırından Hong Kong adasına uzanan 47 kilometrelik Kuzey – Güney hattını, kontrol ve sinyalizasyon teknolojileri ile donatmak için çalışmalara başlamış durumda.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim