• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Endonezya’nın ilk “çevreci” konteyner terminali hizmete girdi

Endonezya’nın ilk “çevreci” konteyner terminali hizmete girdi
Endonezya'da PT Pelabuhan Indonesia III (Pelindo III) ülkenin ilk “çevreci” terminali olan Lamong Bay Terminal’i Surabaya’da açtı.

Endonezya devletinin teşekkülü olan PT Pelabuhan Indonesia III (Pelindo III) ülkenin ilk “çevreci” terminali olan Lamong Bay Terminal’i Surabaya’da açtı. Lamong Bay ülkenin ilk çevreci konsepte sahip terminali olmasının yanında, inşa edilmesiyle birlikte limanın 1.5 milyon TEU olan kapasitesini 3.5 milyon TEU’ya taşımasıyla da dikkat çekiyor. Terminal tam kapasite ile çalıştığında ise bu rakamın 5.5 milyon TEU olacağı tahmin ediliyor.

Terminalde bulunan neredeyse bütün sistemler otomatik ve son teknoloji…Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse; toplam sayısı 20 olan otamatik istifleme vinçleri, uzaktan tam otomatik çalışma istasyonları, ve konteyner terminali altyapı kontrol sistemi olarak sıralanabilir. Terminalin başta altyapı çalışmaları olmak üzere birçok noktasında başrolde ise Konecranes adlı şirketin ismi bulunuyor.

Terminal ile ilgili konuşan Pelindo III şirketinden proje yönetmeni Prasedyati; terminalin yeni nesil bir konsepte sahip olduğunu, terminalin inşasında aldığı rol,verdiği güven, projeye dair öngörüleri için Konecranes firmasına minnettar olduklarını dile getirdi. Prasedyadi ayrıca, bu terminalin sadece Endonezya’yı değil tüm doğu asya coğrafyasındaki iş dünyasını yukarı taşıyacak bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Endonezya hükümeti yakın geçmişte devletin ulusal kalkınma programları kapsamında denizcilik ve liman işletmeleri alanlarında yatırımlara önem vereceklerini duyurmuştu. Bu kapsamda inşa edilen Lamong Bay terminali toplamda inşa edilmesi planlanan 9 konteyner limanı arasında “lider proje” olarak önplana çıkıyordu. Endonezya devleti şuanda ülke genelinde toplam 190 liman noktasında yapım çalışmalarına devam ediyor.

Haber: Berkcan YİĞİT: Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim