• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Enerji Bakanı: "3. Nükleer Santral İğneada'ya planlanıyor"

Enerji Bakanı: "3. Nükleer Santral İğneada'ya planlanıyor"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de yapılacak üçüncü nükleer santral için Kırklareli'nin İğneada bölgesinin planlandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Alaboyun,  "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.

Alaboyun, üçüncü nükleer santralin yapımına ilişkin, "Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var" dedi. 


İğneada, İstanbul'a yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunuyor.

İĞNEADA NEREDE?

İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya'nın Karadeniz sahilinde yer alıyor. 22 kilometrelik bir sahile sahip olan İğneada, İstanbul'a yaklaşık 3 saatlik mesafede. Nüfusu, 2082 kişi olan kasabanın yazları turizmin etkisiyle nüfusü 10 bini geçiyor. Geçim kaynakları arasında ormancılık, balıkçılık ve pansiyon işletmeciliği olan İğneada, çeşitli bitki ve balık türlerine ev sahipliği yapıyor.

SEÇİMLERDE ELEKTRİK KESİNTİLERİ ÖNLEMİ

Bakan Alaboyun, 1 Kasım seçimleri için elektrik sistemlerinde alınan önlemlere ilişkin, "Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz.

Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, orada kabloları, direkleri değiştiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz" dedi.

İZİNLERİ KALDIRACAĞIZ

Bakan Alaboyun açıklamasının devamında "Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracağız. Bakım onarım ekiplerimiz hazır hale gelecek. Özellikle Güneydoğu'da jandarmamızla, polisimizle birlikte çalışacağız.

Pazar günü Aksaray'da bu bağlamda bir toplantı yaptık. İçişleri Bakanımız Selami Bey de gelecekti bu toplantıya ama Ankara'da o talihsiz terör eylemi olunca gelemedi. Tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz" diye devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim