• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Enerji devi Gulf Cryo, Yalız Gazı da satın aldı

Enerji devi Gulf Cryo, Yalız Gazı da satın aldı
Kuveyt merkezli enerji firması Gulf Cryo, 2014 yazında Deniz Gaz`ı satın almasının ardından şimdi de Marmara Bölgesi’nde üretim temeli ve dağıtım ağı olan 43 yıllık geçmişe sahip Yalız Gaz ve iştiraklerinin tamamını satın aldı.

Bir Türk firmasını daha aldı
Kuveyt merkezli enerji firması Gulf Cryo, Türkiye yatırımlarına devam ediyor. 2014 yazında endüstriyel gaz alanının önemli oyuncularından Deniz Gaz'ı satın alan Gulf Cryo, bir şirketi daha bünyesine kattı. Gulf Cryo, Marmara Bölgesi’nde üretim temeli ve dağıtım ağı olan 43 yıllık geçmişe sahip Yalız Gaz ve iştiraklerinin tamamını satın aldı. Son 2 yılda Türkiye’de 30 milyon dolarlık yatırım yapan GulfCyro, önümüzdeki 3 yılda 50 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyor.

Doğu Avrupa’ya giden yol Türkiye”

GulfCryo'nunCEO’su NajiSkaf'a satın alma ve Türkiye yatırımları ile ilgili şöyle konuştu: "Gulf Cryo olarak, Türkiye’deki toplam 3 Şirketimiz ve iştiraklerimiz ile birlikte 9 tesisimiz ve 170 uzman çalışan kadromuzla, Türkiye ve diğer coğrafyalarda büyüme, genişleme ve en yüksek müşteri hizmetleri sağlamaya odaklandık.Türkiye şu anki coğrafik erişim alanımızda çok önemli bir pazarı temsil ediyor.

Türkiye bize sadece büyüme fırsatı yaratan bir pazar değil, bizim gelecekte Doğu Avrupa Pazarına doğru genişlememizi sağlayacak bir sağlam bir platform görevi de görmektedir. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında endüstriyel gaz alanının önemli oyuncularından Deniz Gaz'ı satın aldık. Şimdi de Marmara Bölgesi’nde sağlam bir üretim temeli ve dağıtım ağı olan Yalız Gaz'ı bünyemize kattık. Son iki yılda Türkiye’de 30 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Önümüzdeki 3 yılda 50 milyon dolarlık daha yatırım yapma hedefimiz var.Ayrıca, Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz bir yıl gibi kısa bir zaman içerisinde başta Akbank olmak üzere Türk Bankacılık sektörübizim Türkiye’deki varlığımıza büyük destek verdi.

Gulf Cryo Holding'in İcra Kurulu Üyesi, Avrupa Bölgesi İş Geliştirme ve Türkiye Genel Müdürü Aykut Çakır da konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Türkiye’deki Endüstriyel Gazlar pazarı büyümesini hızla sürdürüyor. Türkiye’nin konumu ve büyüklüğü GulfCryo'yu önemli bir oyuncu konumuna getiriyor ve bizim büyümemiz için de fırsatlar sunuyor”

Marmara Bölgesi’nde 3 dolum tesisi bulunan Yalız Gaz, oksijen, azot, argon, karışım gazlar, özel karışımgazlar vekarbondioksiti tüplere doldurarak ve ambalajsız toptan likit olarak satarak hizmet veriyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim