• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Enerji sektöründe binlerce kişi işten çıkarılacak

Enerji sektöründe binlerce kişi işten çıkarılacak
Dünyanın en büyük petrokimya şirketi Royal Dutch Shell, bu yıl 6.500 kişiyi işten çıkarmayı düşünüyor. İngiliz enerji şirketi Centrica'da yaklaşık 6 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu.


Enerji devi Royal Dutch Shell, 2015 yılında 6.500 kişiyi işten çıkarmayı düşünüyor.Ayrıca firma önümüzdeki mali yıl için harcamalarını yüzde 20 azaltacak. Geçen yıl 30 milyar dolar yatırım yapan Shell bu yıl 23 milyar dolar yatırım yapabildi. Shell’in karı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 37 düşerek 3.8 milyar dolar oldu.

SHELL'İN KARI 3.8 MİLYAR DOLAR

Shell 2015 yılı ikinci çeyrek dönem düzeltilmiş karı 3.8 milyar dolar oldu. Beklenti 3.4 milyar dolar seviyesindeydi.

Tek seferlik parçalar ve stok değişimlerine göre düzenlenmiş olan ikinci çeyrek dönem karı bir yıl önceki 6.1 milyar dolar seviyesinden 3.8 milyar dolara geriledi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı 3.4 milyar dolar seviyesindeydi.

Dünyanın en büyük petrol şirketleri, petrol satışlarından elde ettikleri düşük karı dengelemek için son beş yıldır küçüklmeye gidiyorlar. Gerileyen petrol fiyatları Shell, BP Plc ve diğer üreticileri harcamaları düşürmeye ve bilanço tablolarını güçlendirecek projeleri erteleme sevk etti. Shell, petrol fiyatlarının 2018 yılında varil başına 90 dolara geleceği tahmininde bulunuyor.

CENTRICA 6 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR

İngiliz enerji şirketi Centrica gelecek beş yıl içerisinde giderlerini 750 milyon sterlin azaltmayı planladığını belirterek yaklaşık 6 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde şirketin stratejik planlaması kapsamında 6 bin kişinin işine son verilmesinin kararlaştırıldığını, yeni büyüme alanlarında yapılacak işe alımların ardından kapatılan istihdam pozisyonlarının 4 bine gerileyeceği kaydedildi. Bu yılın ilk yarısında Centrica'nın iştiraki British Gas'ın karının yüzde 44 oranında artış kaydederek 656 milyon sterline yükseldiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim