• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Enerjide dünyanın en beğenilen şirketi

Enerjide dünyanın en beğenilen şirketi
Fortune Dergisi’nin Dünyanın En Beğenilen Şirketleri" (World’s Most Admired Companies) araştırmasına göre, enerji sektöründe ilk sırada bir Türk şirketi yer aldı

Enerjide dünyanın en beğenilen şirketi

Fortune Dergisi’nin Dünyanın En Beğenilen Şirketleri" (World’s Most Admired Companies) araştırmasına göre, enerji sektöründe ilk sırada bir Türk şirketi yer aldı.

Fortune Dergisi’nin kendi sektörlerinde ve tüm sektörler içinde en yüksek itibar ve en güçlü saygınlığa sahip olan şirketleri belirlemek amacıyla her yıl gerçekleştirdiği "Dünyanın En Beğenilen Şirketleri" (World’s Most Admired Companies) araştırmasına göre, enerji sektöründe Koç Holding, dünyanın en beğenilen şirketi oldu.

Konula ilişkin yapılan açıklamaya göre, kendi sektörlerinde ve tüm sektörler içinde en yüksek itibar ve en güçlü saygınlığa sahip şirketleri belirlemek amacıyla geleneksel olarak Fortune Dergisi tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Beğenilen Şirketleri (World’s Most Admired Companies)" araştırmasında geçen yıl enerji sektöründe toplam 6.33 puan ile listede 9’uncu olarak yer alan Koç Enerji bu yıl toplamda 8.18 puan alarak dünyanın en beğenilen şirketi oldu.

Fortune dergisinden yapılan açıklamada, Koç Holding’in itibarına katkı sağlayan 9 anahtar özellik, "yenilikçilik", "insan kaynakları", "kurumsal varlık kullanımı", "sosyal sorumluluk", "yönetim kalitesi", "finansal sağlamlık", "uzun vadeli yatırım, ürün/hizmet kalitesi", "global rekabetçilik" olarak sıralındı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş’ın satın alınmasıyla birlikte enerji sektörünün, Koç Holding’in ana işlerinden biri haline geldiğini hatırlattı. Enerji sektöründe Koç Topluluğu şirketlerinin liderliğinin her geçen gün daha da pekiştiğini vurgulayan Memioğlu, "Bugün görüyoruz ki ülkemiz bir üretim ve dağıtım merkezi olarak enerji koridorlarında çok avantajlı bir konuma geldi. Biz Koç Holding olarak geleceğe yönelik tüm planlarımızı sadece Türkiye;de değil uluslararası alanda da enerji sektöründe dünyanın en etkin oyuncularından biri olmak üzerine yaptık. Koç Enerji Grubu olarak, petrolden gaza, elektrikten madenciliğe, enerjinin her alanında faaliyet gösteriyoruz. Enerji alanında ülkemize yatırım konusunda kararlılığımız ve enerji sektörüne duyduğumuz güveni Fortune dergisinin geleneksel olarak her yıl paylaştığı listede görmek gurur verici" ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim