• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Engelli kadınlara koç desteğinde iş imkanı!

Engelli kadınlara koç desteğinde iş imkanı!
Koçluk Platformu Derneği ve Arel Üniversitesi Sürekli Gelişim Merkezi iş birliği ile yürütülen Çağrıda Engel Yok projesiyle engelli kadınlara eğitim verilerek çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.

Engelli kadınlara koç desteğinde iş imkanı!

Koçluk Platformu Derneği ve Arel Üniversitesi Sürekli Gelişim Merkezi iş birliği ile yürütülen Çağrıda Engel Yok projesiyle engelli kadınlara eğitim verilerek çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.

KPD'nin ''Çağrıda Engel Yok'' projesi, engellilerin istihdama dahil olmasına katkı sağlarken, çağrı merkezi sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı da hedefliyor.

Proje kapsamında ilk etapta 30 kursiyere koçluk eğitimi de verilerek, engelli kadınların hayata tutunmalarında ve iş hayatında başarılı olmalarına katkı sağlanacak.

19 Kasım–10 Aralık 2011 tarihleri arasında Arel Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek projeye ortopedik engeli veya yüzde 40'a kadar görme engeli olan 18-50 yaş arası kadınlar katılabilecek.

İletişim, müşteri ilişkileri, stres yönetimi, müzakere, ikna, telefonda zaman ve stres yönetimi, zor müşteri ile başa çıkabilme, tahsilat, performans, pazarlama teknikleri başlıkları altında 30 saatlik eğitimin ardından her bir katılımcıya kariyer koçluğu hizmeti verilecek.

KPD Başkanı Çağlar Çabuk, kariyer koçluğu hizmetinin farkındalık, öz güven artışı, olumlu yönlere ve hedefe odaklanma, kariyer planlamasının bilinçli yapılması gibi kazanımlar sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu projede hem engelli hem de kadın adayların eğitilerek istihdam edilmesi büyük önem taşıyor. Türkiye'de ortalama 8,5 milyon engelli var. Onlara bakmakla yükümlü 1 kişiyi de hesaba katarsanız 17 milyon insanın topluma katılamaması, içe dönük, yalnız ve mutsuz bireyler olarak yaşama ihtimali anlamına geliyor.

Bu anlamda hayata umutla bakmasına yardım edebildiğimiz, istihdama dahil edebildiğimiz her engelli vatandaşımız bize 2 sağlıklı vatandaş olarak geri dönüyor.

Günlük hayatımızda çarşıda, pazarda, metroda, yolda engellilerle neredeyse hiç denecek kadar az karşılaşıyoruz. Engellilerin eve kapanması istemeden de olsa engelli gerçeğinin unutulmasına sebep oluyor.

Çalışma engelini ortadan kaldırarak katılımcıya istihdama hazır hale getirmeyi amaçlayan projede KPD olarak adaylara özgüven ve motivasyon kazandırmayı amaçlıyoruz.''

Çabuk, Avrupa ve Amerika'da engellilerin yok kabul edilmediğini onları da yaşama katacak şekilde düzenlemeler yapıldığını anımsattı.

Araştırmalara göre özürlü nüfusun toplam nüfus içindeki oranının yüzde 12,29, fiziksel engellilerin oranının yüzde 2,58 olduğunu belirten Çağlar Çabuk, fiziksel engellilerin yaklaşık yüzde 78'inin iş gücüne dahil olmadığının altını çizdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim