• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Engellilere model uçak kursu sertifikası verildi

Engellilere model uçak kursu sertifikası verildi
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şube Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen ‘Model Uçak Başlangıç Kursu’na katılan engelli bireyler sertifikalarını aldı.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin üyelerine yönelik düzenliği "Model Uçak" kursu yapılan sertifika töreniyle sona erdi.

 
Model uçak öğretmeni Koray Köktürk tarafından, 15 kursiyere iki gün boyunca toplam 14 saat teorik ve pratik bilgi verildi. Kursu başarıyla bitiren 15 kursiyer, sertifikalarını Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler'in elinden aldı.
 
Törende konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, meclislerin, çalışma gruplarının ve gönüllelerin her zaman topluma faydalı çalışmalar yaptığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Türkiye’ye örnek faaliyetler düzenlediklerini ifade eden Pala, yine bir Türkiye markası olan THK ile ortak bir çalışma yapmanın gurur verici olduğunu kaydetti. Engelli bireylerin ‘model uçak kursu’na katılarak vakitlerini değerlendirdiğini belirten Pala, Bursa’nın özellikle engeller konusundaki atılımlarıyla önde bir şehir olduğunu dile getirdi.
 
THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler ise, 87 yıldır havacılığa gönül vermiş kişilere eğitim yuvası olduklarını belirtti. Model çuka kurslarına devam edeceklerini anlatan Gökgürler, Bursa Kent Konseyi ile işbirliklerini de sürdüreceklerini ifade etti. Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, her yerde engellilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını, model uçak kursuyla üyelerin hoş vakitler geçirdiğini söyledi. Engellilerin sıkıntılarını anlatan raporu Bakan Fatma Şahin’e ulaştırdıklarını da anlatan Sönmez, bir problemin bile çözülmesinin kendilerini mutlu edeceğini ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim