• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Engelsiz Havaalanı Projesi hayata geçti

Engelsiz Havaalanı Projesi hayata geçti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü önderliğinde başlatılan Engelsiz Havaalanı Projesi’yle gökyüzünde engeller kalkıyor.

Engelsiz Havaalanı Projesi hayata geçti

Sabiha Gökçen Havalimanı,  ICF Antalya Havalimanı ve Corendon Havayolları projede sertifika almaya hak kazanan ilk kuruluşlar oldu.

Engelli vatandaşlarımızın topluma daha etkin biçimde entegre olabilmelerini sağlayabilmek adına SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) Havaalanları Daire Başkanlığı’nca başlatılan Engelsiz Havalimanı Projesi, havaalanları ve havayolu hizmetlerinde birtakım düzenlemeler yapılmasını öngörüyor. Proje, Engelsiz Havalimanı Sertifikası almaya aday olan bir havalimanının; engelli yolcunun tek başına rahatça seyahat edebilmesini sağlayacak uyarı, işaret, düzenleme ve rehberlik hizmetlerine haiz olmasını gerektiriyor. 

Türkiye’de ilk kez Sabiha Gökçen Havaalanı, takip eden dönemde de ICF Antalya Havalimanı tarafından alınan Engelsiz Havaalanı Sertifikası, ilgili havalimanında engelli vatandaşların engelsiz şekilde seyahat edebileceklerini ifade ediyor. Engelli yolcu dilerse uçağa kadar rehberlik ve destek hizmeti veren görevliler eşliğinde gidebiliyor. 
 
Engelsiz Havayolu neler sağlıyor?
 
Engelsiz Havaalanı Sertifikası’nın taşımacılık ayağında havayolu şirketleri bulunuyor.  Havayolu şirketi, seyahat öncesinde engel durumu bildirilen yolcunun seyahati süresince rahat etmesi ve varış havalimanında sorunsuz bir şekilde bagajını alarak seyahatini tamamlamasından sorumlu. 

Türkiye'de Engelsiz Havayolu Sertifikası’nı almaya hak kazanan ilk havayolu şirketi olan Corendon Havayolları’nda, hizmetlerin engelli yolcuların ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilmesi için çalışma prosedürlerinde revizyona gidildiği ifade ediliyor. Personeline özel eğitim veren şirket, Braille Alfabesi’ne göre düzenlenmiş güvenlik kartları, işitme engelli yolcular için altyazılı güvenlik filmi ve not defterleri, ücretsiz rehber köpek ve tekerlekli iskemle taşıması gibi ek hizmetleri engelli yolcuların hizmetine sunuyor.
 
Corendon Havayolları yetkilileri; şirketin gelecek dönemde engelli yolculara yönelik çalışmalarını yoğunlaştıracağını; görme engelliler için web sitesi çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim