• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Eniyi tasarım yapan ikinci ülke seçildik

Eniyi tasarım yapan ikinci ülke seçildik
Türkiye, Avrupa Birliği'nin uluslararası tasarım yarışmasında "Top 100 En İyi Tasarımcı Ülkeler" listesinde, ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşti.

 

Türkiye, Avrupa Birliği'nin uluslararası tasarım yarışmasında en çok derece yapan ülkelerin sıralandığı "Top 100 En İyi Tasarımcı Ülkeler" listesinde, ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşti.
 
Türkiye, Avrupa Birliği'nin uluslararası tasarım yarışması A'Design Award&Competition sonuçlarına göre geçtiğimiz günlerde açıklanan top 100 tasarımcı listesinde, 140 ülke arasında listenin üst sıralarına girmeyi başardı.
 
Tasarımın başkenti İtalya'nın Milano'daki yarışmada sıralamada birinciliği ABD alırken, Türk ekiplerin dünya çapındaki çevre dalındaki tasarım başarıları ülkeler listesinde Türkiye'yi 2. sıraya yükseltti.
 
Türkiye'yi listenin üst sıralarına taşıyan kuruluşlar sıralamasında ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Gürsu başkanlığındaki Designnobis ekibi, 22 ödülle ilk sırada yer aldı. Ekip, Türkiye'nin sahip olduğu toplam 40 ödülün 22'sini aldı. Ödüllerin 2'sini platin, 5'ini altın, 4'ünü de Gümüş oluşturuyor.
 
Türkiye'yi ödül sayısında listenin üst sıralarına taşıyan ODTU'lü ekibi, Vestel Elektronik tasarım ekibi ve Bien Seramik izledi.
 
-Puanda ABD'yi geçtik-
 
Milano'da 140 ülke arasında düzenlenen sıralamada, ABD'nin ödüllerinin toplam puanı, Türkiye'nin puanlarının gerisinde kaldı. Buna göre, ABD'nin kazandığı ödül sayısı 43, Türkiye'nin ise 40 ödülü bulunuyor. Ancak bu ödüllere karşılık ABD'nin skor puanı 158'te kalırken, Türkiye'nin puanı 163 oldu.
 
-"Yeni çevreci tekne tasarımları hazır"-
 
Odtü'lü "Designnobis" ekibinin Başkanı Odtü Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Gürsu, finansman desteği olmadan katıldıkları hemen her yarışmada projelerinin bir ödül aldığını ifade etti.
 
Medikal, mobilya, elektronik, aydınlatma gibi çok farklı tasarım kategorilerinde ödüller aldıklarını dile getiren Gürsu, tasarım alanında uluslararası arenada Türkiye'nin elinin güçlenmesine destek olmaya çalıştıklarını belirtti.
 
İlk ödüllerini "Volitan" isimli tekne tasarımlarıyla aldıklarını anımsatan Gürsu, çevreci tekne alanında üçüncü tekne tasarımlarını tamamlamak üzere olduklarını bildirdi.
 
Yarışmaların Türkiye'nin marka ve tasarım değeri olarak tanıtımına büyük katkı verdiğine işaret eden Gürsu, etkinliğin tasarımın başkenti olarak kabul edilen İtalya'da Milano'da açıklanmasının da ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.
 
Çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade eden Gürsu, 15 kişilik ekipleriyle ödül almaya devam etmek istediklerini söyledi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim