• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

EPDK, elektrikte 38 firmaya lisans verdi

EPDK, elektrikte 38 firmaya lisans verdi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde 38 firmaya lisans verirken, 8 firmanın da lisansını sona erdirdi.

EPDK, elektrikte 38 firmaya lisans verdiEnerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde 38 firmaya lisans verirken, 8 firmanın da lisansını sona erdirdi.

Kurulun, lisanslara ilişkin kararları Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre Kurul, aralarında RWE&Turcas Enerji Toptan Satış A.Ş, Tırsan Enerji Elektrik Üretim A.Ş ve Sedaş Elektrik Üretim A.Ş'nin de olduğu 38 firmaya Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde çeşitli sürelerle ''Üretim Lisansı'', ''OSB Dağıtım Lisansı'', ''Toptan Satış Lisansı'' ve ''Otoprodüktör Lisansı'' verdi.

Kurul, aynı yönetmeliğin hükümleri kapsamında 8 firmanın da ''Üretim'' ve ''Otoprodüktör'' lisansını sona erdirdi.

Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Yılmazlar Sınai ve Tıbbi Gazlar Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye satış ile iletim ve dağıtım olmak üzere ''Sıkıştırılmış doğal gaz'' lisansı, Alfagaz Petrol Ürünleri İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti'ye de iletim ve dağıtım için ''Sıkıştırılmış doğal gaz'' lisansı veren Kurul, Linagaz LNG İthalat ve Doğalgaz Toptan Satış A.Ş'ye de ''İthalat (Spot LNG)'' lisansı verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri kapsamında da çeşitli sürelerle Çekisan Depolama Hizmetleri Ltd. Şti'ye ''İletim Lisansı'', Aves Depoculuk ve Antrepoculuk Hizmetleri A.Ş'ye ''Depolama (Antrepo) Lisansı'' ve Setaş Kimya Sanayi A.Ş. ile Lurec Kimya ve Destilasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye ''Madeni Yağ Lisansı'' verdi. 5 firmanın ise lisansları sona erdirildi.

Kararda ayrıca, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans hükümleri çerçevesinde İpragaz A.Ş'nin LPG Depolama Lisansının 24 Ağustos 2011 tarihli Kurul Kararı ile sona erdirildiği bildirildi.

BANKA TEMİNAT MEKTUBU ÜST SINIRI

Bu arada, daha önce EPDK Başkanı Hasan Köktaş tarafından açıklanan ''büyük ölçekli yatırımlar'' için banka teminat mektubu tutarına ilişkin üst sınırın 157 milyon 200 bin lira olarak belirlenmesi kararı da Resmi Gazetede yayımlandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim