• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

EPDK'dan şirketlere tarife "bonus"u

EPDK'dan şirketlere tarife "bonus"u
EPDK Başkanı Yılmaz, "Kurumumuz, belli bir yılda alt yüklenicileri ile beraber ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin tarifelerinde ilave bonus uygulamayı planlıyor" açıklamasını yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, performans iyileştirmesini sağlamak amacıyla, alt yüklenicisi ile beraber ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin tarifelerinde ilave bonus uygulamayı planladıklarını bildirdi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Yılmaz, uygulamanın 2016 yılında hayata geçmesinin planlandığı söyledi.

Yılmaz, EPDK'nın hizmet kalitesini elektrik tarifelerinin bir unsuru yaparak tüketicilere daha kaliteli hizmet sunulmasını teşvik etmek istediğini belirterek, "Böylece elektrik kesintilerini sayı ve süre olarak azaltmayı planlıyoruz" dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin iş yapış şekli ile kurumsal kültür ve vizyon ile doğrudan ilgili olduğunu belirten Yılmaz, "Bu sebeple bu alanda iyi olan şirketlerin diğer alanlarda da iyi olduğunu varsaymanın doğru olacağını öngörüyoruz. Bu kapsamda doğrudan ölçülebilir ve gözlemlenebilir bir gösterge olarak ölümlü iş kazası yaşanmaması kriterini değerlendiren Kurumumuz, belli bir yılda alt yüklenicileri ile beraber ölümlü iş kazası yaşanmayan şirketlerin tarifelerinde ilave bonus uygulamayı planlıyor" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Şirketleri performans olarak değerlendirmede genel kalite düzeyini gösterecek farklı göstergelerle de izlemeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliği alanında performansı yüksek olan şirketleri ödüllendirerek hem performans teşviki yapmayı hem de iş güvenliği konusunda şirketlerin ve alt yüklenicilerinin daha titiz olmasını sağlayarak sosyal anlamda ülkeye pozitif katkı sunmayı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim