• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Erbakan'ın cenazesi için 2 uçak kiralandı

Erbakan'ın cenazesi için 2 uçak kiralandı
Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine Adana ve Hatay'dan katılım için Türk Hava Yolları'ndan (THY) 2 uçak kiralandı

CENAZE İÇİN UÇAK KİRALANDI

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) ve İl Başkanı Necmettin Çalışkan, vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine Adana ve Hatay'dan katılım için Türk Hava Yolları'ndan (THY) 2 uçak kiraladıklarını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, Ankara'da tedavi gören Erbakan'ın hastanede vefat etmesinin kendilerini derin üzüntüye boğduğunu bildirdi.

Partililer ve Erbakan'ı sevenlerin İstanbul'daki cenazesine katılmaları için Adana ve Hatay il teşkilatları olarak THY'den 2 uçak kiraladıklarını belirten Çalışkan, uçakların 1 Mart Salı günü sabah Adana Havalimanı'ndan hareket edeceğini, aynı gün gece de aynı uçakların katılımcıları geri getireceğini söyledi.

Erbakan'ın, ülkenin son 50 yılına damgasını vurduğunu, son yüzyılda tarihin önemli aktörlerinden biri olarak tarihe geçeceğini ifade eden Çalışkan, “Merhum, hayatı boyunca Hakk'ı hakim kılma mücadelesi içerisine oldu. Buna yeryüzü şahittir. Kendisinin ülkemize ve insanlığa büyük hizmetleri olmuştur” dedi.

Çalışkan, Erbakan'ın ülkeye en önemli hizmetinin yönetilmeye mahkum bir topluluğa, yönetme azmi aşılaması olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Böylece dindarların siyaset sahnesinde etkin rol almasını sağlamıştır. Erbakan ayrıca, siyasi çalışmaları İslam alemine de örnek teşkil etmiş, Müslüman ülkelerde de dindarların siyasetin içinde olmalarını sağlamış bir şahsiyettir. Hayatının son anına kadar İslam aleminin ve ülkemizin içinde bulunduğu sorunlarla ilgilenmiş, hayatının son anına kadar bu mücadelesini sürdürmüştür. Erbakan'ın davasına sadakati ve samimiyeti, onun hayatı boyunca 'mücahit' olarak anılmasını sağlamış ve öyle de anılacaktır. Onu sevenler olarak, 2 Mart Salı günü İstanbul'da olacağız."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim