• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erbilde tünel çöktü, 3 Türk işçi hayatını kaybetti

Erbilde tünel çöktü, 3 Türk işçi hayatını kaybetti
Bir Türk firmasının yapımını üstlendiği Erbil-Selahaddin (Masif) ilçesi yolu üzerindeki Pirmam Tüneli’nde henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi, 2’si kardeş 3 Türk işçi hayatını kaybetti.

Tünel duvarına monte edilen demirin çökmesi sonucu sıkışan 3 Türk işçi öldü, biri yaralandı. Ölen işçilerin Ahmet Şahin (45) ve Mehmet Şahin (40) kardeşler ile Celal Bilmen (55) olduğu öğrenildi. Erbil’deki Rizgari Hastanesi’ne kaldırılan cenazelerin, uçakla Türkiye’ye gönderileceği, kazada ayağı kırılan işçinin ise hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Irak’ın Erbil kentinde tünelin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 Türk işçinin cenazelerinin, karayoluyla Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.

Göçüğün meydana geldiği Erbil-Selahaddin (Masif) yolu üzerindeki Pirmam Tüneli’nin yapımını sürdüren Türk firmasından alınan bilgilere göre ölen işçiler Ahmet Şahin (45) ve Mehmet Şahin (40) kardeşler ile Celal Bilmen’in (55) cenazesi, bürokrasi işlemlerinin fazla olması nedeniyle havayolu yerine karayoluyla Türkiye’ye nakledilecek. Erbil’den cenaze araçlarıyla alınacak 3 işçinin naaşları, Şırnak’taki Şerafettin Elçi Havalimanı’ndan kalkacak uçakla memleketleri Ordu’ya gönderilecek. Uzunluğu 2,5 kilometre olan tünel, bir süre önce ulaşıma açılmıştı. Yapımı üstlenen Türk firması, tünelin girişinde kalan son işleri yapıyordu. Ancak sabaha karşı henüz bilinmeyen bir nedenle tünel duvarına monte edilen demirin çökmesi sonucu demirle iskele arasında sıkışan 3 işçi hayatını kaybetmiş, bir işçi yaralanmıştı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim