• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Ercan Havaalanı özelleştirme yolunda

Ercan Havaalanı özelleştirme yolunda
KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, bütçe açığını kapatmak için Türkiye'den gelen parayı kullanacaklarını belirtirken, Ercan Havaalanı'nın özelleştirileceğini ifade etti.

ERCAN ÖZELLEŞTİRİLİYOR

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, bütçe açığını kapatmak için Türkiye'den gelen parayı kullanacaklarını belirtirken, Ercan Havaalanı'nın özelleştirileceğini ifade etti.

KKTC'de hükümet yıllar sonra emeklilerden 3 bin liranın üzerinde olan maaşları azalttı, 13. maaşı kaldırdı. Ancak emekli maaşındaki kesinti mahkemeden döndü.

Türkiye'den bu yıl 850 milyon lira geleceğini belirten KKTC Maliye Bakanı Tatar, bunun 350 milyon lirasını bütçe açığını kapatmak için kullanacaklarını açıkladı. Ülkede 40 bin emekliye karşın 17 bin memur bulunuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin 3 bin liradan çok alan emekli maaşları ile işe giriş maaşını düşürmesi, ülkede sendikaların tepkisine yol açtı. Ekonomik reformun mimarı KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, geçen hafta göstericilerin açtığı pankartların, aldıkları ekonomik tedbirlerden kaynaklandığını söyledi. Türkiye'nin kendilerine eskisinden daha az mali yardımda bulunmadığını belirten Tatar, ancak gelen parayı maaş yerine yatırımlarda kullanmak istemelerinin sıkıntı doğurduğunu anlattı.

Tatar, birkaç ay içinde Ercan Havaalanı için özelleştirme ihalesi düzenleyeceklerini açıkladı. Havaalanı halen yılda 2 milyon yolcuyu ağırlıyor. Tatar, "Bizi en iyi Türkiye tanıyor. TAV, Limak ve İbrahim Çeçen'in bu havaalanı ihalesine gireceklerine dair bilgiler alıyorum." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim