• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Ercan Havaalanı ulusal standartta olacak

Ercan Havaalanı ulusal standartta olacak
KKTC Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ercan Havaalanı'nın uluslararası standartlarda bir havaalanı olacağını bildirdi.

İŞTE YENİ HAVAALANININ ÖZELLİKLERİ

KKTC Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ercan Havaalanı'nın uluslararası standartlarda bir havaalanı olacağını bildirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner; Ercan Havaalanı ile ilgili yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini, amacın; 152 bin metrekarelik 8 körüklü, ILS sistemiyle donatılmış, 1 km uzunluğunda aprona sahip, 5 milyon (charter seferlerle birlikte 8 milyon) yolcuya hizmet verecek uluslararası standartlarda bir havaalanına kavuşmak olduğunu bildirdi.

Orhan Tolun başkanlığındaki Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği’nin (KITSAB) yeni yönetim kurulu, bugün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’i ziyaret etti.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun kabulde yaptığı konuşmada, Bakan Saner’le fikir alışverişinde bulunmak ve sektörde yaşanan bazı sorunları konuşmak istediklerini belirtti.

Tolun, Ercan Devlet Havaalanı’nın özelleştirilmesine sıcak baktıklarını ve dünyada bunun örnekleri bulunduğunu ifade ederek, KITSAB olarak bu konuda gereken katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ve ihale safhasında görüş bildirmek istediklerini söyledi.

Havaalanını çalıştırma gibi bir talepleri bulunmadığını ve geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmasını istemediklerini kaydeden Tolun, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batışından zarar gören acentelerin durumunun Tasfiye Kurulu’nda olduğunu, bu konunun da ziyarette ayrıntılı olarak ele alınacağını söyledi.

Özellikle Ercan Havaalanı - Beşparmak - Girne yolunda iyileştirme beklediklerini dile getiren Tolun, bu yolun kazalar açısından tehlike arzettiğini söyledi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR ERCAN

Ercan Havaalanı’nın özelleştirmeden çok Yap - İşlet - Devret modeliyle ihaleye çıkılacağını belirten Saner, bazı yayın organlarında yazılanların aksine “henüz ihalesi yapılmayan bir şeyin verilmesinin mümkün olmadığını” söyledi.

Havaalanının şu an ihtiyaçlara cevap verecek durumda olmadığını söyleyen Saner, amacın; 152 bin metrekarelik 8 körüklü, ILS sistemiyle donatılmış, 1 km. uzunluğunda aprona sahip, 5 milyon (charter seferlerle birlikte 8 milyon) yolcuya hizmet verecek uluslararası standartlarda bir havaalanına kavuşmak olduğunu ve bu konudaki tüm hazırlıkların son aşamaya geldiğini kaydetti.

Yollarda ilk olarak Lefkoşa - Girne ve Girne - Alsancak yolunun ışıklandırıldığını kaydeden Saner, amaçlarının; turistlere ülkeye ilk girdikleri andan itibaren modern bir ülkeye geldiklerini hissettirmek olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim