• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ercan Havaalanı'nda 60 kişi işten kovuldu

Ercan Havaalanı'nda 60 kişi işten kovuldu
Ercan Havaalanı'nda faaliyet gösteren yedi şirkete ait Duty Free'lerde çalışan 60 kişi, alanın 25 yıllığına Taşyapı İnşaat'a devredilmesiyle birlikte 31 Aralık itibariyle kapı önüne kondu.

 

Ercan Havaalanı'nda faaliyet gösteren yedi şirkete ait Duty Free'lerde çalışan 60 kişi, alanın 25 yıllığına Taşyapı İnşaat'a devredilmesiyle birlikte 31 Aralık itibariyle kapı önüne kondu
 
Bugün yapılacak devirle de, CAS, küçük işletmeler, büfeler, taksicive otobüsçülerin de işsizlikle karşı karşıya kalabileceği belirtilirken, KTAMS Başkanı Kaptan, Ercan'da daha yüzlerce insanın işsiz kalabileceğini söyledi.
 
KKTC'nin dünyaya açılan tek kapısı, Ercan Devlet Havalimanı bugün resmen devrediliyor.
 
25 yıllığına Taşyapı İnşaat'a teslim edilecek Ercan'da yapılacak devir teslim, yeni bir kaosu da aralıyor.
 
Havalimanında faaliyet gösteren yedi şirkete ait Duty Freelerde çalışan toplam 60 kişi 31 Aralık itibariyle "kapı önüne kondu".
 
Bugün yapılacak devirle, CAS, küçük işletmeler, büfeler, taksici ve otobüsçüler için de tehlike çanları çalacak.
 
Değerlendirmede bulun KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, UBP'nin kendi halkına daha fazla istihdam alanı yaratması gerekirken, yanlış icraatlarla yüzde 34 olan işsizlik oranını daha da artırdığını kaydetti.
 
Sendika olarak, özelleştirmenin karşısında olduklarını belirten Kaptan, "Özelleştirme, kamusal alanın yeşil sermayeye peşkeşidir" dedi.
 
Yapılan özelleştirme ile çalışanların daha düşük ücretlerle çalıştırılacağını ve emeklerinin sömürüleceğini savunan Kaptan, Ercan Havalimanının ülkeyi dünyaya bağlayan tek liman olduğunu vurguladı.
 
31 Aralık 2012 tarihinden itibaren ilk olarak Ercan'da faaliyet gösteren yedi şirkete ait Duty Freelerde çalışan yaklaşık 60 kişinin kapı önüne konulduğunu açıklayan Kaptan, "Çalışanlar, hiçbir sorgu sual yapılmadan işten atıldı" dedi.
 
"YÜZLERCE İNSAN İŞSİZ KALACAK"
 
Kaptan, söz konusu kişilerin durumlarının ne olacağını da sorarak, "Bu insanlar ev kiralarını nasıl ödeyecek? Evine nasıl ekmek götürecek?" dedi.
 
Yapılan özelleştirme ile Ercan Havalima-nı'ndaki diğer yerler, küçük işletmeler, büfeler, CAS, taksici ve otobüsçüler için de tehlike çanlarının çaldığını aktaran Kaptan, yüzlerce insanın işsiz kalabileceğini savundu.
 
"ÇALIŞANLARIN DURUMU NE OLACAK?"
 
KKTC hükümeti ve Taşyapı İnşaat arasında yapılan sözleşmede, çalışanların KKTC vatandaşı olacağına dair herhangi bir maddenin bulunmadığına da dikkat çeken Kaptan, "Bu insanların yerine kim çalışacak? Çalışma izniyle Türkiye'den mi işçi getirilecek? Yoksa daha ucuz emekle oradaki çalışanlar, daha fazla mı çalıştırılacak?" diye sordu.
 
"MÜCADELE EDECEĞİZ"
 
Kaptan, söz konusu çalışanların kendi sendikasına bağlı olmadıklarını ancak çalışanların kendisi ile temasa geçtiğini de aktararak, "diğer çalışanlarda benimle temasa geçerse, sendika kurulunda yapılan değerlendirmenin ardından onlarla birlikte mücadele edeceğiz" dedi.
 
"ÜLKE HARAÇ MEZAT SATILIYOR"
 
Kaptan, ülkenin "haraç mezat satıldığını" kaydederek, "UBP transferlerle ve parti kapatarak, bu işi götüreceğine inanıyor" şeklinde konuştu.
 
KKTC'nin'üç buçuk yıldır kaos içerisinde olduğunu savunan Kaptan, hükümetin halk için en ufak bir icraat dahi yapmadığını kaydetti.
 
Kaptan, hayatın pahalılaştığını, maaşların ise olduğu yerde kaldığını ifade ederek, siftah yapamayan işlerin kapandığını ve tüm esnafın sokakta olduğunu söyledi.
 
"Hükümet, talimatla ülkeyi yönetmeyi marifet saymaktadır" şeklinde konuşan Kaptan, "ülkenin geleceği görmek, karanlıkta yol bulmaya benzer" dedi.
 
Kaptan, UBP hükümetinin derhal istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
100 MİLYON EURO ÖDENDİ
 
Ercan Havalimanı'nın özelleştirilme ihalesini kazanan Taşyapı İnşaat'ın Başkanı Emrullah Turanlı, borcunun 100 milyon Euro'luk kısmını geçtiğimiz hafta ödemişti.
 
325 milyon Euro olan ihale bedelinin geriye kalan, 225 milyon Euro'nun da ödenmeye başlanacağı belirtilmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim