• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Ercan Havalimanı özelleştirmeye çıkacak

Ercan Havalimanı özelleştirmeye çıkacak
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, 2011'de Ercan Havalimanı’nın da özelleştirmeye çıkacağını açıkladı.

ERCAN HAVAALANI ÖZELLEŞİYOR

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, 2011'de Ercan Havalimanı’nın da özelleştirmeye çıkacağını açıkladı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, önceki gün bir grup gazeteciyle bir araya gelerek KKTC ekonomisinin nasıl düze çıkarıldığını ve ekonomiyi canlandıracak projelerini anlattı. Öncelikle son günlerin gündem maddesi olan iflas eden Kıbrıs Türk Havayolları’ydı. Küçük, Mart 2011’de Kuzey Kıbrıs Türk Havayollarını kuracaklarını açıklayarak, “Ercan Havalimanı’nı da özelleştireceğiz” dedi. Küçük şu açıklamalarda bulundu:

‘YENİ HAVAYOLUNU ÖZEL SEKTÖRE AÇACAĞIZ’

Turizmde gelişmenin artmasını bekliyoruz. Yeni yatırımcılarla temas halindeyiz. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile toplantılar yaptık. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Havayolları isimli yeni bir şirket kurmayı düşünüyoruz. Şirketin bir kısmını özel sektöre açacağız. Devletin hissesi yüzde 51’in altında olacak. Devlet yöneticilerinin söz hakkının sınırlı olacağı bir şirket olacak. Kıbrıs Türk Havayolu’nun iflasının ardından kiraladığımız uçaklar da gitti. O yüzden ya yeni uçak kiralayacağız ya da THY’den bu konuda yardım isteyeceğiz. Yeni kurulacak havayolumuz ile Mart 2011’de uçaklar uçmaya hazır olacak.

İSRAİL İNİŞ İÇİN İZİN İSTEDİ

KKTC’ye Türkiye üzerinden ne kadar fazla uçuş olsa da, Onur Air ve İsrail Havayolları’nın iniş izni talebi var. Biz Ercan Havalimanı’nı da özelleştirmek istiyoruz. Yılbaşına ihale olur diye düşünüyorum. Sonrasında ise, elektrik tahsilat bölümünü ve haberleşmeyi de özelleştireceğiz. Ardından özelleştirme sırası Saray Otel’e gelecek.

EKONOMİK BÜYÜME FORMÜLÜ

Bir yıl önce ekonomide yüzde eksi altı büyüme gösterdik. Bu yıl ise bu oran artı dörde ulaştı. Kıbrıs Türk Havayolları devre dışı kalmış olmasına rağmen, turist sayısı yüzde 15 arttı. Bu durumda, ekonomideki büyümede aldığımız kararların büyük etkisi oldu. Eğlence sektörüne yatırım yaptık. Lüks araç vergisini artırdık, memur maaşlarında yüzde iki kesinti yaptık. İlk defa üç bin lira üzerindeki emekli maaşlarından vergi aldık ki bu başta sıkıntı yarattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim