• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Ercan Havalimanı'na yeni pist yapılacak

Ercan Havalimanı'na yeni pist yapılacak
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ercan Havalimanı'na inşa edilecek yeni pist için çalışmaların bu hafta başlayabileceğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ercan Havaalanı’na inşa edilecek yeni pist için çalışmaların bu hafta başlayabileceğini kaydetti.

Yeni pistin aciliyeti olduğuna işaret eden Kaşif, Geçitkale Havaalanı’nın durumu nedeniyle trafiğe kapatılamayan Ercan’daki pistin uzun süredir bakıma alınamadığını anımsattı.

Kaşif, Ercan’ın işletmesini alan şirketle yeni pist ve yeni terminal binasının yapılacağı yer konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını ancak bunların aşıldığını ifade etti.

Pistin yapılacağı yerde bulunan ve özel bir havayolu şirketine ait olan hangarın yarattığı sıkıntının büyük oranda giderildiğini söyleyen Ahmet Kaşif, protokol aşamasına gelindiğini anlattı.

Ahmet Kaşif, “Hangara ilişkin sıkıntının da aşılmasıyla birlikte ilgili firmaya bu hafta içerisinde ‘pist inşasına başla’ diyebileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, BRT-1’de konuk olduğu “Oniki Onüç” programında Ercan ve Geçitkale Havaalanları ile limanlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaşif, kuzey sahilinde yeni yat limanları inşa etmek isteyen yatırımcılar bulunduğunu, bir başvurunun da onaylanma aşamasında olduğunu açıkladı.

Ercan’ın girişindeki bariyer kaldırılacak

İlk olarak Ercan’daki son duruma değinen Bakan Kaşif, işletmeci firma tarafından Ercan girişine konulan bariyerin kaldırılması yönünde bir direktif verdiğini söyledi, bu konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Kaşif, “askeri birliğin taşınması” konusundaki sıkıntının da aşıldığını ve arazide tellemenin yapıldığını kaydetti. Ahmet Kaşif, “Ercan’daki sorun giderildi, sırada Geçitkale var” dedi.

Kalecik’te düşünülen tesis

Gazimağusa Limanı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Kaşif, kirli yükler için yeni bir liman düşünüldüğünü ve bu konuda Türkiye’deki muhatapları ile çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ahmet Kaşif, kirli sanayi bölgesi olarak ilan edilen Kalecik’te böyle bir tesis düşünüldüğünü kaydetti.

Kuzey sahiline yeni yat limanları 

Bakan Kaşif, kuzey sahilinde yeni yat limanları inşa etmek isteyen yatırımcılar bulunduğunu da açıkladı.

3 başvurunun değerlendirilmekte olduğunu ifade eden Kaşif, bir başvurunun onaylanma aşamasında olduğunu söyledi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim