• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ercan Havalimanı'nın yolcu sayısı arttı

Ercan Havalimanı'nın yolcu sayısı arttı
KKTC’deki Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısının artış göstermesi nedeniyle Güney Kıbrıs’ın 2012 yılı içerisindeki gelir kaybının 12 milyon Euro olduğu iddia edildi.

 

Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi Ercan Havalimanı’nı tercih eden yolcu sayısında artış olmasının Güney Kıbrıs’ın gelirlerinin azalmasına neden olduğunu yazdı.
 
Güney Kıbrıs’ın bu nedenden dolayı 2013’teki gelir kaybının ise daha fazla olmasının beklendiğini yazan gazete, Rum Devleti ile havalimanlarını işleten Hermes Airports arasında var olan mevcut anlaşmada, “Rekabet edilebilen yasa dışı Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısı arttıkça Hermes’in devlete olan katkısı da azalacaktır” temelinde bazı öngörüler ve formüllerin bulunduğunu anımsattı.
 
Gazete söz konusu anlaşmanın 2006 yılında imzalandığını belirtirken ilgili öngörünün, Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden 1 milyon yolcu temelinde, Hermes’in her yolcu için devlete vermekle yükümlü olduğu miktarın yaklaşık 30 Euro azalması şekline olduğunu yazdı. Gazete Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısının 2012 yılında “1 milyon” sınırını aşmasına bağlı olarak gelir kaybının 12 milyon Euro olduğunu belirtti. Bu konuda sadece Rum devletinin değil Hermes Airports’un da endişe duyduğunu belirten gazete, Ercan Havalimanından seyahat eden yolcu sayısının artmasının göğüslenmesi hem de anlaşmanın ilgili öngörüsünün yeniden müzakere edilmesi amacıyla ilgili taraflar arasında istişarelerin yapıldığını yazdı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim